“Anayasa değişikliği paketinde Meclisi feshetme yetkisi var” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Anayasa değişikliği paketinde Meclisi feshetme yetkisi var”


 

CHP Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, referandum çalışmaları kapsamında "Hayır"ı anlatmaya Mersin’de Mezitli ve Yenişehir ilçelerinde devam etti.

Mezitli Sanayi Sitesi esnaflarını ziyaret eden Aytuğ Atıcı, Anayasa değişikliğinin ne getirip ne götürdüğünü vatandaşlara anlatıp, ‘evet’ ya da ‘hayır’ oyu verecek herkesin ülkesini, partisinin ve liderinin önüne koyarak karar vermesini istedi.

Anayasa değişikliği paketindeki maddeleri tek tek  anlatarak vatandaşların sorularını cevaplayan Atıcı, referandumun parti meselesi olmadığını, ülkenin yönetim şeklinin oylanacağı kritik bir seçim olduğunu vurgulayarak, Cumhuriyet'e sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Aytuğ Atıcı, Pazartesi günü Yenişehir ilçesinde Cumhuriyet Mahallesinde ve Bahçelievler Mahallesinde gerçekleştirdiği esnaf ve kahvehane ziyaretlerinde referandum ile ilgili vatandaşlardan gelen soruları cevaplayarak, Cumhurbaşkanının Meclis'i seçime götürmesi demek, 600 milletvekilinin görevine son vermek demektir. Karşılıklı da olsa bunun adı fesihtir" dedi.

Ziyaretlerinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Atıcı, sokak mitingine dönüşen toplantılarında özellikle genç seçmenlerle yakından ilgilendi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın, referandum çalışmalarına Mersin'de Salı günü Mut ilçesinde, Çarşamba günü Gülnar ilçesinde devam edeceği bildirildi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA