56 yaşında bir üniversiteli | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

56 yaşında bir üniversiteli


 

Mersin’de 56 yaşındaki Türkçe öğretmeni Müslüm Kaya emekli olduktan sonra sınava girerek Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü kazandı. 3. sınıf öğrencisi ve şuan da sınıf birincisi olan Kaya “En büyük destekçim eşim. Vücudum ve sağlığım el verdiği sürece okumaya devam edeceği

SONER AYDIN

Mersin’de emekli olduktan sonra eğitim aşkı bitmeyen 56 yaşındaki emekli Türkçe öğretmeni Müslüm Kaya, birçok gence örnek olacak bir başarıya imza attı. Emekli Türkçe öğretmeni Kaya, 3 yıl önce üniversite sınavına girerek Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü kazandı. Bölüm birincisi Kaya, gazeteciliğin ardından hedefinin Felsefe, Tarih, Coğrafya, Radyo- Sinema- Televizyon ve İlahiyat fakültelerini okumak istediğini söyledi.

“GAZETECİLİK İÇİMDE BİR UKTEYDİ”

27 yıl milli eğitimde görev yaptıktan sonra emekli olan Kaya,  gazetemize yaptığı açıklamada atıl duruma geçmemek için böyle bir karar aldığını ifade etti. Emekli olduktan sonra kıraathanelerde dirsek çürütmek yerine okumayı tercih ettiğini belirten Kaya “Gazetecilik bölümü okumak daima içimde bir ukdeydi. Bu benim için çok güzel bir hobi. İmkânım olsaydı bütün dünyayı gezerim fakat dünyayı gezecek imkânım yoktu ben de dünyanın bize sunduğu nimetlerden, bilimden, sanattan, felsefeden faydalanabileceğimi düşündüm. Tabi ki bunların yeri üniversitedir. Bunu için ilk durağım Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü oldu” diye konuştu.

“ARKADAŞLARIM GIPTA İLE İZLİYOR”

Bu kararı aldığı süre boyunca en büyük destekçisinin eşi olduğunu ve eşinin kendisine güç verdiğini ifade eden Kaya, çocuklarının kendisine“Baba gidebildiğin kadar git, arkandayız” diyerek destek verdiğini belirtti. Hem öğretmen arkadaşları hem de öğrencileri tarafından da destek gördüğünü belirten Kaya “Arkadaşlarım genelde gıpta ile izliyorlar, beğeniyorlar ve destekliyorlar. Öğrencilerimde bu konuda beni destekliyorlar. Bende öğrencilerimi bu konuyla ilgili yüreklendiriyorum. Mesela “Okulda süper başarılar elde ediyorum,  ‘Üstün Onur Belgeleri’ alıyorum sizde yapabilirsiniz” diye onları dershane ortamında motive ediyorum” dedi.

“ONLAR GİBİ OLAMAM, ONLARSIZ DA OLAMAM!”

Üniversitede bulunan sınıf arkadaşlarıyla arasında 2-3 kat yaş farkı olduğunu belirten 56 yaşındaki Kaya “Onlar kendi yaş gruplarıyla iyi iletişim kurabiliyorlar. Burada beceri bana düşüyor, çünkü onlar gibi olamam ama onlarsız da olamam. Onlar gibi olmaya kalkmam hayatın doğasına aykırı. Ama onlardan koparsam sınıfla olan iletişimim kopacak. Hassas bir ipte yürüyorum” diyerek işinin kolay olmadığını belirtti. Gelecek yıl bölümden mezun olacağını ve okumaya devam edeceğini söyleyen Kaya, sağlığının el verdiği süre boyunca sırasıyla Felsefe, Tarih, Coğrafya, Radyo- Televizyon ve en sonda İlahiyat fakültelerini okumayı istediğini ifade etti.

“DONANIMLI OL, SEN İŞİ DEĞİL İŞ SENİ BULSUN!”

Günümüzdeki gençlerin geleceğe yönelik karamsar ve yıkıcı olmak yerine her zaman iyimser olmaları gerektiğini belirten emekli öğretmen Kaya “Gençler hep ‘Ne olacak, iş bulabilecek miyiz?’ gibi şeyler düşünüyorlar. İnanın ben mezun olduktan hemen sonra işimi buldum ve 27 yıl ülkemde öğrencilerime hizmet verdim. Donanımlı ve altyapın güçlü olduktan sonra, kendini yetiştirdikten sonra iş seni buluyor. Sen iş aramıyorsun, artık aranıyorsun. Yabancı dil, teknik altyapı, grafik, tasarım bilmen lazım. Ben bu işi hobi olarak yapıyorum sahaya inmek için çok geç artık. Ama gençler bu işi profesyonel yapmak istiyorlar o zaman iyi yapsınlar. Onlar yabancı dili, teknik altyapıyı bilsinler, kültürlü olsunlar, okusunlar ve entelektüel bir donanımla kendilerini ortaya koysunlar” diyerek sözlerini sonlandırdı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA