MHP’li Öztürk taşeron işçileri sordu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MHP’li Öztürk taşeron işçileri sordu


 

MHP Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Başbakan Binali Yıldırım’ın 720 bin taşeron işçiye verilen kadro sözünü hatırlatarak, “Taşeron işçilerin kadroya alınması süreci neden başlatılmamıştır?” diye sordu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, AKP hükümetinin seçim vaatleri arasında yer alan taşeron işçilerin kadroya alınması vaadini sordu.  AKP hükümetinin 1 Kasım seçimleri öncesi 720 bin işçinin kadroya alınmasına dair verdiği sözün tutulup tutulmadığını Başbakan Binali Yıldırım’a soran Öztürk, “64. T.C. Hükümetinin Başbakanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tarafından, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 22 Mart 2016 Salı Günü yapılan gurup toplantısında "hem asli işlerde hem de yardımcı işlerde çalışan tüm taşeron işçilerimizi kamuya alacağız. Dışarıda kalan tek bir taşeron işçi olmayacak" şeklindeki beyan ve taahhüdüne karşılık, o günden bu yana geçen 10 aylık süre zarfında, Taşeron işçilere kamuda kadro verilmesine ilişkin olarak herhangi bir gelişme olmamasının sebebi nedir?  64. T.C. Hükümetinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Süleyman SOYLU'nun 18 Mayıs 2016 tarihinde Basın mensupları aracılığı ile Kamuoyuna yaptığı ‘taşeron işçilerin kadroya alınması süreci yüzde 99,9 oranında tamamlanmıştır’ şeklindeki açık beyan ve taahhüdün üzerinden 7 aylık bir süre geçmesine rağmen, taşeron işçilerin kadroya alınması sürecinin eksik kalan yüzde 0,01 oranındaki kısmı neden giderilememiş, taşeron işçilerin kadroya alınması süreci neden başlatılmamıştır?” diye sordu.

Öztürk’ün sorusuna cevap veren Maliye Bakanı Nağbi Ağbal, 3734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve diğer mevzuattaki hükümler uyarınca personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılan personele yönelik yasal düzenleme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA