HAVALİMANINDA AÇILIŞ BEKLERKEN TEKRAR TEMEL ATILDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HAVALİMANINDA AÇILIŞ BEKLERKEN TEKRAR TEMEL ATILDI!


 

Çukurova Havalimanı’nda açılış beklenirken, iktidar tarafından ikinci defa temel atıldı! Referandum öncesi AKP’yi bu tür açılışlarla propaganda yapmakla eleştiren CHP Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, “Reklamı bırakın, iş yapın” dedi.

HEDİYE EROĞLU

Yapımı yılan hikayesine dönen Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı için yeniden düzenlenen temel atma töreni tepkilere ve eleştirilene neden oldu. 

İlk olarak 2013’te temeli atılan havalimanı için ikinci temel atma dün yapıldı. Törene; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik katıldı.
Temel atma töreninde konuşan Kalkınma Bakanı Elvan, Çukurova'nın ülkenin en önemli cazibe merkezlerinden biri olduğunu, Marmara Bölgesi'nden sonra Türkiye'nin ekonomisinde, sanayisinde, tarımında ve hizmetler sektöründe ön almış olan ve ülkeye çok önemli katkılar sağlamış olan bir bölge olduğunu söyledi. Ancak bu bölgenin en önemli eksikliklerinden birinin uluslararası düzeyde ve Çukurova'yı tüm dünyaya entegre edecek bir havaalanı olduğunu dile getiren Elvan, "Bildiğiniz gibi 2013 yılında yap-işlet- devret modeli ile bu havaalanı ile ilgili ilk girişim başladı. Ancak ilgili yüklenicinin gereken taahhütleri yerine getirememesi nedeniyle maalesef bir gecikme söz konusu oldu. Bu süreçte gecikmenin yaşanmaması adına Sayın Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımız Sayın Ahmet Arslan ile birlikte bu havaalanının artık Ulaştırma Bakanlığımız tarafından yapılması gerektiği, hiçbir şekilde riske atılmaması gerektiği konusunda bir görüşme gerçekleştirdik ve bu süreçten sonra da hemen çalışmalara hızla başlandı. Ulaştırma Bakanlığımız gerekli çalışmaları bitirdi ve yatırım programımıza alındı. Allah'ın izni ile alt yapısını bu yıl sonu itibariyle tamamlayacağız. Üst yapıdaki hedefimiz ise 2018 yılı sonu" diye konuştu.

"HAVAALANI İLE BİRLİKTE BÖLGE İHRACATININ PATLADIĞINI HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ"
Çukurova Havalimanı'nın önemine vurgu yapan Elvan, cumhuriyetin ilk yıllarında ilk sanayileşme hamlesinin Tarsus, Adana ve Mersin'de başladığını ifade ederek, "Modern tarım tekniklerinin yine bu Çukurova havzasında uygulanmaya başladığını görüyoruz. Çukurova öyle bereketli topraklara sahip ki, inşallah Türkiye ekonomisinin gelişmesine, kalkınmasına çok ciddi katkılar verecektir. Havaalanının yapımı ile birlikte Adana ve Mersin'in turizm potansiyeli inanılmaz bir şekilde değerlendirilecek ve bölge ekonomisine turizm açısından inanılmaz bir katkı sağlanacaktır. Tarihi ve kültürü ile inanılmaz bir değere sahip olan Çukurova havzamız, o uzun sahili ile hem yurt içi hem de yurt dışı turistlere önemli bir hizmet verecek. Bu anlamda Çukurova Bölgesel Havalimanı önemli bir işlevi yerine getirecek. Sadece turizm açısından değil, ihracatımızın daha da artması ve güçlenmesi açısından da bu havaalanı büyük bir öneme haiz. Özellikle kargo taşımacılığının güçlü bir şekilde başlatılması, inşallah Çukurova Havalimanı'nın yapılmasından sonra hep birlikte gözlemleyeceğimiz, hep birlikte Çukurova havzasının ihracatının nasıl ve ne şekilde patlayacağını hep birlikte göreceğiz" şeklinde konuştu.

TALEPLERE UYGUN!
Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik ise bölgeyi, dünyanın uluslararası hava yolları ile direkt bağlantıya sokacak olan bu projenin Çukurova'nın tarihsel derinliğine, vatandaşların taleplerine ve kalkınma planlarına son derece uygun ve çok büyük bir katkı sağlayacağını söyledi. Konuşmaların ardından bakanların ve kent protokolünün katılımı ile Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatının temeli atıldı.

“VATANDAŞ GÖRSÜN BUNLARI”
Ancak kent kamuoyundan çok yoğun eleştiri alan bu temel atma töreni ile ilgili gazetemize konuşan CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, iktidarı topa tuttu. Aynı zamanda ulaştırma uzmanı olan Kuyucuoğlu, 2013 yılında temeli atılan hatta iktidarın temel atmadan önce 2013’te düzenlenen Akdeniz Oyunları’na dahi yetişeceği vaatlerinde bulunduğu havalimanı için ikinci defa temel atılmasının anlaşılması zor bir durum olduğunu söyledi. 
“Proje büyük zaman kaybı, biz açılış beklerken tekrar temel atıldı” diyerek iktidarı eleştiren Kuyucuoğlu, “Bu güne kadar bu havalimanı ve bağlantı yollarının bitirilmiş, açılışının yapılmış olması gerekirdi. Ama yeniden temel atıldı. İktidar tekrar tekrar temel atıyor ama önemli olan işi zamanında bitirmek. Yaklaşık 4 yıl önce temeli atılmış bir inşaatın tekrar temelini atmak vatandaş tarafından görülsün. 
Çukurova’nın ihtiyacı olan bu projenin bir an önce hizmete girmesini istiyoruz. Şuan daha altyapısı yapılıyor, üst yapının ve bağlantı yollarının da süratle tamamlanması lazım. Bu işler bir arada yapılmalı. Ama bunlar söz verip başlıyorlar sonra dönüp tekrar temel atıyorlar. Temennimiz projenin bu defa söylenen zamanında bitmesi. Biz bu işin takipçisiyiz. 
Öte yandan yollardır yapımı süren Antalya-Mersin yolunda parça parça açılışlar yapılıyor. Yol kapsamında 26 tünel yapılması söz konusu ama iktidar iki tünel bittiğinde hemen açılış yapıyor. Reklam, propaganda yapacaklarına bir an önce bu işler bitirsinler” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA