Akdeniz’in ormanları için ışıklar sönecek | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdeniz’in ormanları için ışıklar sönecek


 

Küresel ısınma, iklim değişiklikleri, yangınlar, kuraklık, zararlı canlılar ve hastalıklar nedeniyle tehlike altında olan Akdeniz ormanlarına ilişkin farkındalık yaratmak için; 25 Mart 2017 Cumartesi Günü saat 20.30’dan itibaren ışıklar 1 saatliğine kapatılacak.

Mehmet Nabi Batuk

Akdeniz’in kuzeyini çevreleyen Toros Dağları'ndaki ve ovalardaki ormanlar; küresel ısınmaya bağlı olarak yaşanan iklim değişiklikleri, yangınlar, kuraklık, zararlı canlılar ve hastalıklar nedeniyle günden güne eriyor. Alandaki Orman Bölge Müdürlükleri’nin de ağaçlandırma ve ağaç sağlığını artırma çalışmalarına hız verdiği bölgede orman ekosisteminde yaşanabilecek tehlikelere dikkat çekmek için 25 Mart 2017 Cumartesi günü, saat 20.30’da ışıklar 1 saatliğine kapatılacak.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı Türkiye Ofisi tarafından gerçekleştirilecek farkındalık etkinliğinde 1. ve 2. Boğaz Köprüleri, Rumeli Hisarı, Anadolu Hisarı, Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Galata Kulesi, Beylerbeyi Cami, Süleymaniye Cami, Sultanahmet Cami, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi, Çanakkale Truva Atı ve Saat Kulesi, Peri Bacaları, Beşiktaş Vodafone Arena, Galatasaray Türk Telekom Arena, Fenerbahçe Ülker Stadyumu’nda ışıklar bir saatliğine kapatılacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA