Köşekbükü Mağarası’nın çehresi değişiyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Köşekbükü Mağarası’nın çehresi değişiyor!


 

Mersin’in Anamur İlçesi’nde 2015’te meydana gelen orman yangınında çevresi tamamen yanan ve halk arasında ’Astım Mağarası’ olarak bilinen ’Köşekbükü Mağarası’nda yapılan düzenlemelerde sona yaklaşıldı!

Anadolu’daki kültür ve medeniyetin izini sürmeyi sevenlere pek çok ören yeriyle hitap eden Mersin, özellikle mağaraları ile görenleri kendisine hayran bırakıyor.

Kentte en çok bilinen mağaralardan biri olan ve halk arasında ‘Astım Mağarası’ olarak da bilinen, ‘Köşekbükü Mağarası’ ise yeniden turizme kazandırılıyor.

İki yıl önce çıkan yangında çevresi tamamen yanan mağaranın çevresi, Mersin Büyükşehir ve Anamur Belediyelerinin ortak çalışması ile yeniden düzenleniyor.

Turizmin gelişmesi ve Anamur’un tanıtımına katkı sağlanması amaçlanan restorasyon çalışmalarının son hızıyla sürdüğü açıklandı.

AYDINLATMADAN YÜRÜLÜŞ YOLLARINA HERŞEY SİL BAŞTAN

Yaklaşık 4 ay önce vurulan ilk kazmanın ardından Köşekbükü Mağarası ve çevresi baştan aşağı yenilendi. Mağara dışında bulunan ve kafeterya olarak hizmet verecek olan taş binada yüzey temizleme, kapı, pencere yenileme, mutfak çalışması yapılırken bölgenin dokusuna uygun ahşap malzeme ile taş bina üstüne ikinci kat teras çalışması da yapıldı. Mağara civarında ki yol da taş kaplama çalışması, aydınlatma, kenar çitleri ve çiçeklik çalışmaları tamamlandı. Mağara alanı ana girişine otopark alanı oluşturulurken birde nöbetçi kulübesi inşa edildi.

Mağara içerisinde ise sarkıt ve dikitlerin korunmasına yönelik çalışmaların yanı sıra led ışıklarla aydınlatma çalışması tamamlandı. Yürüyüş güzergâhına koyulan korkuluklarla mağara ziyareti daha da kolaylaştı.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de sık sık mağara bölgesine giderek proje çalışması kapsamında ki ilerleyişi an be an takip ediyor. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA