“İşçiler terörize ediliyor!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İşçiler terörize ediliyor!”


 

Mersin’de emekçiler Akdeniz Belediyesi’nde işten atılan işçilerle dayanışmak için bir araya geldi. Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, “Akdeniz Belediyesi’nde kanun işlemiyor” diyerek, işçilerin terörize edilmeye çalışıldığını savundu!

SONER AYDIN

Mersin’de kayyum atanan Akdeniz Belediyesi’nden Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işine son verilen 100’ün üzerinde taşeron işçiye destek geldi. İşten çıkartmalara dair kente gelen DİSK’e bağlı Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, işine son verilen Akdeniz Belediyesi işçileri ile bir araya geldi. Yenişehir Belediyesi işçileri “Akdeniz Belediyesi’nde işten atılan işçi arkadaşlarımızın yanındayız” pankartı açarken, Mezitli Belediyesi işçileri ise “Akdeniz Belediyesi işçileri yalnız değildir” pankartı açtı.

İşten atmalara karşı Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen işçilere çok sayıda siyasi parti ve STK temsilcisinin yanı sıra Yenişehir ve Mezitli Belediyesi işçileri de destek verdi. Burada işçilere seslenen Çalışkan, işten çıkartmalara karşı mücadele edeceklerini ve emekçinin yanında yer alacaklarını duyurdu.

“AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE KANUN İŞLEMİYOR”

Kayyum sonucu şuana kadar 150’nin üzerinde işçinin atıldığı Akdeniz Belediyesi’nde kanunun işletilmediğini savunan Çalışkan, işçilerin şüphe üzerine hukuksuz bir şekilde işinden edildiğini söyledi. İşçilerin iş akitlerinin 672 sayılı KHK ile fesih edilmesinin masumiyet karinesinin ihlali olarak değerlendiren Çalışkan, “İşçilerin terörle bağlantılı oldukları yargı yoluyla kanıtlanmadan iş akitlerinin feshi hukukun temel ilkelerinin yok sayılmasıdır. Sadece Mersin’de değil yurdun birçok yerinde bu şekilde işten çıkartmalar, iş akitlerinin askıya alınması söz konusu. Çeşitli belediyelerde 1263 işçinin iş akdi feshedildi, 185 işçinin iş akdi askıya alındı. Tüm işlemlerin temeli olabilecek bit yargı kararı bulunmamaktadır” diye konuştu.

“DEMOKRASİ SINIRLARI İHLAL EDİLİYOR”

Türkiye’de sendikal hakların ağır bir tehdit altında olduğunu ifade eden Çalışkan şunları söyledi: “OHAL yönetiminin işçilere ve sendikal haklara karşı sürdürdüğü bu hukuksuzluk görmezden gelinemez bir boyuta ulaşmıştır. Uygulamalar devletin darbeye karşı önlem alma sınırının ötesine taşarak demokrasi ve hukuk devletinin ihlali sınırına dayanmıştır. Başka bir anlatımla demokrasiyi ortadan kaldırma girişimine karşı alınan önlemler hukuku da çiğneyerek demokrasi ortadan kaldırma noktasındadır.”

“EMEĞİMİZE SAHİP ÇIKIP HAYIR DİYECEĞİZ”

16 Nisan referandumuna da değinen Çalışkan, “işten atılan üyelerimize sahip çıkacağız. Demokrasiye sahip çıkacağız, ülkeye sahip çıkacağız. Bu ülkenin geleceğine sahip çıkacağız. Özelikle 16 Nisan’da bütün bu karanlıklara, bütün bu hukuksuzluklara ‘HAYIR’ diyeceğimizi bir kez daha ifade ediyorum” diye konuştu.

“İŞÇİLER TERÖRİZE EDİLİYOR”

İşçiler adına kısa bir açıklama yapan Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy ise Akdeniz Belediyesi’ne İŞKUR aracılığıyla 420 işçinin alınmasının hemen ertesinde 100’ün üzerinde işçinin çıkartılmasına tepki gösterdi. İşçilerin terörize edilerek işine son verildiğini savunan Göksoy, “İşçilerin hangi örgütle bağdaştırılacağını merakla bekliyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA