Mersin için büyük kayıp | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin için büyük kayıp


 

Mersin’de hoşgörünün simgesi olarak da tanınan, 91 yaşında hayatını kaybeden Latin İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani lideri Roberto Ferrari için dini tören düzenlendi. Törenin ardından cenaze ailesinin talebi üzerine İtalya’ya gönderildi.

SONER AYDIN

Mersin Latin İtalyan Katolik Kilisesi’nde düzenlenen dini törene, Hayat, İzmir, İstanbul, İskenderun’dan gelen Hıristiyan din adamları ve kilise cemaatinin yanı sıra Vali Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, CHP Mersin Milletvekilleri Serdal Kuyucuoğu ile Hüseyin Çamak, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, siyasi parti liderleri ile kentin önde gelen isimleri katıldı. Tören Piskopos Pizzetti’nin liderliğinde yapılan ayinle başladı. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Piskoposların da aralarında bulunduğu grup, ayinde aryalar okuyarak şarkılar seslendirdi.

Törene katılanlar Ferrari’nin vefatını “Mersin için büyük kayıp” olarak nitelendirerek, “İyi gününde de kötü günde de Mersin halkıyla birlikte olan, farklı dinler ve kültürler arasında hoşgörünün yerleşmesine büyük katkı sağlayan, insan ayırımı yapmayan çok değerli din adamı Roberto Ferrari’yi uğurlamanın üzüntüsünü yaşıyoruz” dediler.

MERSİN’İN HOŞGÖRÜ SİMGESİYDİ

Mersin’de dinlerin kardeşliği törenlerinin kurucularından ve müdavimlerinden olan Ferrari, kilisede konserler verilmesine, Mersin’in tanıtım projelerine, turizm geliştirme çalışmalarına da verdiği katkılarla biliniyordu. Mersin’de Müslüman ve diğer din mensuplarının toprağa verildiği Şehir Mezarlığı’nda toprağa verilmesi yönünde vasiyeti bulunduğu bildirilen Roberto Ferrari’nin cenazesi, ailesinin talebi üzerine toprağa verilmek üzere İtalya’ya gönderildi.

Biz de Haberci Gazetesi ailesi olarak Roberto Ferrari’nin ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA