“130 işçinin işine son verildi” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“130 işçinin işine son verildi”


 

İŞKUR tarafından 420 geçici personel alınan Akdeniz Belediyesi’nden aynı gün 130’un üzerinde taşeron işçinin işine son verildi.

SONER AYDIN

İçişleri Bakanlığı tarafından 18 Aralık’ta Akdeniz Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş’ın kayyum olarak atandığı HDP'li Akdeniz Belediyesi’nde 130’un üzerinde taşeron işçinin PKK/KCK ve FETÖ/PDY ile ilişkisi olduğu iddiası ile çıkartıldığı ve işçi çıkartmalara yenilerinin ekleneceği öğrenildi. İşten çıkartmaların, Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğiyle Toplum Yararına Program (TYP) çerçevesinde çeşitli birimlerinde değerlendirmek üzere 420 personelin işe başladığı gün yaşanması ise dikkat çekti.

“TAŞERON İŞÇİLER MEMUR SIFATIYLA İŞTEN ÇIKARTILDI”

Belediyede taşeron firma olan Eyşan Temizlik İnşaat Tekstil Sağlık Gıda Elektrik Elektronik SAN. ve TİC LTD. ŞTİ.’nin işçilere gönderdiği tebligatta işçiler hakkında 672 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname doğrultusunda işlem yapıldığına yer verildi. Konuyla ilgili DİSK Şube binasında açıklama yapan sendika avukatı Murat Çakır taşeron işçilerin kamu personeli sıfatı ile işten çıkartıldığını bunun hukuksuz bir uygulama olduğunu dile getirdi. İşçiler olarak işe dönüş ve özlük hakların alınmasına dair 2 dava açacaklarını duyurdu.

“BİZ HAKLIYIZ, KANACAĞIZ”

Akdeniz Belediyesi’nde çıkartılan işçilerle birlikte sendika binasında açıklama yapan DİSK/Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy, işçilerin haksız, hukuksuz bir şekilde çeşitli bahanelerle işten çıkartıldığını söyledi. İşçi çıkartmaların keyfi bir uygulama olduğunu savunan Göksoy, “Bu keyfi uygulamadan dolayı DİSK/Genel-İş tepkimizi göstereceğiz. Akdeniz Belediyesi’nde çalışan işçilerimiz en ağır işi yapan işçilerdir. Bu haksız uygulamalara, asılsız suçlamalara boyun eğmeyeceğiz. Kayyumla, OHAL Vali Yardımcısıyla, Emniyetle görüşmeler yaptık, bu ülkede yasaların hukukun olduğunu söyleyip en azından bu yasaları uygulayın dedik. Hukukta suçlarda, kabahatlerde bireyseldir. İnsanları akrabasından, yakınından dolayı suçlayarak işinden edemezsiniz. Biz bunu kabul etmiyoruz” dedi. 

“İŞKUR ARACILIĞIYLA AKP’YE YAKIN OLANLAR İŞE ALINIYOR”

İŞKUR’un TYP kapsamında ücretleri işsizlik fonundan karşılanarak istihdam edilecek geçici işçileri meclis gündemine taşıyan CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Akdeniz Belediyesi’nde İŞKUR aracılığıyla 420 geçici personelin işe alınmasının ardından yaşanan işçi çıkartmaları değerlendirdi. Mersin’de sadece iki belediyeye Kayyum atana Akdeniz Belediyesi’ne ve AKP’li Aydıncık Belediyesi’ne İŞKUR aracılığıyla işçi alınacağını bilgisini veren Prof. Dr. Atıcı şunları söyledi: “İŞKUR aracılığıyla işe alımlar genelde seçim döneminde gerçekleşir. Seçime bir ay kala işe alımlar oluyor. Bunları kendilerine yakın insanlardan seçtikleri konusunda çok ciddi iddialar var.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA