Müteahhitlerin gözü Müftü Deresi’nde | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Müteahhitlerin gözü Müftü Deresi’nde


 

Milano’da Yapı Fuarı’na çıkarma yapan Mersinli müteahhitler, Müftü Deresi’nin çevresi ıslah edilmeli ve kente kazandırılması için çağrı yaptı!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP), İtalya’nın Milano Kenti’nde gerçekleştirilen  “Made Expo Milano Yapı Fuarı”na iş gezisi düzenledi. İki gün boyunca yapı inşaat sistemleri ve malzemeleri hakkında incelemelerde bulunan MERYAP heyeti daha sonra Roma’ya geçerek çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Yaklaşık 30 kişinin katıldığı teknik gezinin ilk ayağı İtalya’nın Milano Kenti’nde gerçekleştirilen “Made Expo Milano Yapı Fuarı” oldu. Dünya inşaat sektörünün önde gelen firmalarının ilgi gösterdiği fuarda, ürün gruplarına göre ayrılmış salonlarda tüm markaların yeni sistemleri tanıtıldı. MERYAP Heyeti de yapı inşaat sistemleri ve malzemeleri, bina cephe kaplamaları, iç mimari ve ince inşaat, tesisat ve yapı bilgi teknolojisine ilişkin yenilikleri yakından inceleme fırsatı buldu. Ayrıca, yapı sektörünün nabzını tutan fuarda MERYAP yönetimi geniş bir coğrafyadan katılım sağlayan temsilcilere Türk inşaat sektörü de anlatıldı.

MERYAP Başkanı Nesim Ekinci, Milano Yapı Fuarı'nın Mersinli işadamları için çok yararlı geçtiğini belirterek, şöyle konuştu: “Derneğimiz; üyelerimizin ufkunun açılması, yeni iş ve yatırım alanlarını tanımaları amacıyla bu tür uluslararası fuarlara katılmak için çaba gösteriyor. Fuara katılan arkadaşlarımız da bu tür gezilerin kendilerini ve sektörümüzü geliştirmesi adına faydalı geçtiğini ifade ediyorlar” dedi.

“MÜFTÜ DERESİ’NİN ÇEVRESİ ISLAH EDİLMELİ VE KENTE KAZANDIRILMALI”

Milano’daki yapı fuarı ziyaretini tamamlayan heyet daha sonra İtalya’nın başkenti Roma’ya geçerek çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Restorasyon konusunda dünyanın önde gelen ülkelerinden İtalya’nın yaklaşımını incelemenin katılımcılara büyük katkı sağladığını ifade eden Nesim Ekinci, şehrin yüzlerce yıllık binalarını, meydanlarını, sokaklarını aynı ihtişam ile koruduğunu belirtti.

Ekinci, Tiber Nehri etrafında da incelemelerde bulunduklarını ve Mersin’in güzellikleri arasında yer alan Müftü Deresi’nin de bu şekilde yataklarına ve kıyılarına yapılacak çevresel düzenlemelerle kente yaşam alanı olarak kazandırılabileceğini ifade etti.

Nesim Ekinci, geçen yıl gerçekleştirdikleri Orta Avrupa Teknik Gezisi’nde de Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın bulunduğu alanın kent meydanı olarak düzenlenmesi çağrısında bulunduklarını hatırlatarak, şöyle devam etti: “Konumu ve özellikleri itibariyle Doğu Akdeniz’in parlayan yıldızı olan kentimiz, geçmişle gelecek arasında köprü görevi görerek Akdeniz’in tüm kültürel değerlerini günümüzle buluşturmaktadır. Yapılacak bazı yatırımla ile bu özelliği daha çok ön plana çıkartılabilir. Ne yazık ki kentin tarihi kültürel varlıklarına ev sahipliği yapan Müftü Deresi şu anda sadece yaşanan sel felaketleri ile anılan bir dere haline geldi. Müftü Deresi’nin yataklarına ve kıyılarına yapılacak çevresel düzenlemelerle tıpkı Tiber Nehri etrafında olduğu gibi oturma alanları, spor yapma alanları kentimize kazandırılabilir.”

Ekinci, teknik gezilerde hem mesleki anlamda hem de kentsel mekânsal kalitenin artırılmasına yönelik projeleri incelediklerini belirterek, MERYAP olarak bu tür etkinliklere devam edeceklerini söyledi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA