Bugünleri onlara borçluyuz! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bugünleri onlara borçluyuz!


 

Mersin’de Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde Kongre ve Sergi Sarayında bir program düzenlendi.

Programa; Vali Özdemir Çakacak, Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ve Yılmaz Tezcan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Vali Özdemir Çakacak, sözlerine Türk Milletinin her zaman minnet, şükran ve rahmetle andığı aziz şehitlerini sonsuza kadar gönlünde yaşatacağını vurgulayarak başladı.

 Vali Çakacak, Yüce Türk Milletinin tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferiyle vatanına, bayrağına, milli ve manevi değerlerine yönelik saldırılara canı pahasına karşı koyacağını bir kez daha tüm dünyaya ispatladığını belirterek, kendisini yok etmek isteyen devletlere karşı eşsiz bir destan yazdığını kaydetti. Vali Özdemir Çakacak: “Aziz Şehitlerimizin şahıslarında sembolleşen bu destan; ecdadımızın savaş esnasında dahi insani değerlerden ve mukaddesatına bağlılığından taviz vermemesi ile düşmanlarının dahi takdirine mazhar olmuştur. Bu güzel hasletler ve yüce değerleri sergileyen ecdadımız; milletimizle, tarihimizle bir kez daha övünmemizi ve gurur duymamızı sağlamıştır” dedi.

Vali Çakacak sözlerini vatanına, bayrağına, milli ve manevi değerlerine olan bağlılığı ile diğer milletlerden ayrışan Milletimizin ezelden beri olduğu gibi ebede kadar da hür ve özgür yaşayacağını vurgulayarak tamamlarken: Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle andığını belirtti.

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız’ın da günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptığı programda, etkinlikler kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon ve yelken yarışlarında dereceye giren öğrencilere ve sporculara ödülleri Vali Çakacak ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Dnz. Binbaşı Yasemin Ak ve Dnz. Binbaşı Alper Çekiç tarafından Çanakkale Deniz Zaferi ile ilgili bir sunum yapılmasının ardından program Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu tarafından sunulan mini konserle sona erdi.(bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA