“OHAL ve KHK’ya ‘Hayır’” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“OHAL ve KHK’ya ‘Hayır’”


 

Mersin’de kamu emekçileri OHAL kapsamında çıkartılan KHK’larla birlikte kamuda yaşanan ihraçlara tepki gösterdi.

SONER AYDIN

Mersin KESK Şubeler Platformu gerçekleştirdiklerin basın açıklaması ile OHAL kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünden Kararnamelerle (KHK) binlerce kamu emekçisinin işten atılmasını protesto etti. Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen platform üyelerine CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı da destek verdi. Platform adına açıklama yapan KESK dönem sözcüsü İmam Özdemir, “Tüm antidemokratik ihraç kararlarına, baskılara karşın bu ülkenin onurlu ve mücadeleci kamu emekçileri olarak boyun eğmeyeceğiz. KHK, OHAL ve ihraçlara ‘HAYIR’ diyeceğiz” dedi.

“İHRAÇLAR HAKSIZ VE HUKUKSUZDUR”

KESK olarak 3 milyon kamu emekçisinin hak ettiği insanca yaşam için mücadele ettiklerini dile getiren Özdemir, bu yüzden emek ve demokrasi karşıtlarının hedefi olduklarını söyledi. KESK’e bağlı sendikaların yönetici ve üyelerinin haksız ve hukuksuz yere keyfiyen ihraç edildiğini savunan Özdemir, “Söz konusu KHK’ler ile iktidarın en önemli hedeflerinin başında konfederasyonumuz KESK’in olduğu bilinmektedir. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığından ihraç edilen personelin ve yükseköğretim kurumlarından ihraç edilen akademisyenlerin önemli bir bölümü bağlı sendikamız Eğitim-Sen üyesidir. Mersin Üniversitesi’nden son olarak 2 akademisyenin sözleşmesi yenilenmeyerek üniversite ile ilişkileri kesilmiş, böylece Mersin Üniversitesi’nden 13 akademisyen işten atılmıştır” ifadelerini kullandı.

“DARBE GİRİŞİMİ FIRSATA ÇEVİRİLDİ”

Daha sonra söz alan Prof. Dr. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise AKP hükümetinin 15 Temmuz darbe girişimini fırsata çevirdiğini öne sürdü. Hükümetin OHAL’i bir ay içinde sonlandıracağını söylediğini ancak 8 ayı geride bıraktıklarını dile getiren Prof. Dr. Atıcı, “1 ay OHAL’i 3 ay daha uzatacaklarını ilan ettiler. OHAL uygulamaları milletimize yakışmamaktadır. OHAL baskıları bizi hiçbir şekilde yıldırmamıştır, yıldırmayacaktır. OHAL altında referanduma gideceklere de millet elbette sandıkta cevabını verecektir. Bugün 12 Eylül döneminden daha ağır bir dönem yaşıyoruz. 12 Eylül’de karşımızda askerler vardı, ne ile karşı karşıya olduğumuzu biliyorduk ama şimdi biz demokratız diyorlar. Ama bu bizi sadece birbirimize daha çok yaklaştırır ve inadına barış inadına özgürlük demek için ön saflarda bulunmamıza neden olur” diye konuştu.

Açıklamanın emekçiler pazar esnafını gezerek “HAYIR” bildirisi dağıttı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA