“Gelmeyecekseniz İSTİFA EDİN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Gelmeyecekseniz İSTİFA EDİN”


 

Büyükşehir Meclis toplantısına mazeret bildirerek katılmayan meclis üyelerine sert tepki gösteren Başkan Kocamaz, “Vatandaştan aldığınız yetkileri buraya kadar zahmet edip kullanın. Gelmeyecekseniz istifa edin!” diye çıkıştı.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 yılı Mart ayı toplantısının ikinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda idare tekliflerine ait 7 madde, komisyon tekliflerine ait 53 madde, gündem dışı 1 madde olmak üzere 61 madde görüşüldü.

6 BELEDİYE BAŞKANI MECLİS TOPLANTISINA KATILMADI

Meclis toplantısını yöneten Başkan Kocamaz, yoklama ile birlikte aralarında belediye başkanlarının da olduğun bazı meclis üyelerinin mazeret belirterek birleşime katılmamasına sert tepki gösterdi. Yapılan yoklama sonrasında aralarında Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ın da olduğu 18 meclis üyesinin birleşime katılmadığı ortaya çıkınca Başkan Kocamaz’dan eleştiri geldi. Başkan Kocamaz, bazı meclis üyelerinin oturumlara katılmamayı alışkanlık haline getirdiğini öne sürdü.  

“VATANDAŞTAN ALDIĞINIZ YETKİLERİ KULLANMAK İÇİN MECLİSE GELİN”

Başkan Kocamaz, meclise sunulan mazeretlerin meclis üyelerinin oyları ile kabul edilmesinin ardından mazeretlerin giderek arttığını söyledi. Mazeret belirterek birleşime katılmayan meclis üyelerine tepki gösteren Başkan Kocamaz, “Arkadaşların buraya kadar zahmet edip vatandaştan aldığı yetkileri kullanmaya davet ediyorum. Çünkü bazı şeyler duyuyorum, bazı arkadaşların ‘Biz Pazartesi geliyoruz, komisyonlara havale bölümünde varız ama komisyonlardan gelen evrakların onaylanması yönünde başımıza bir iş gelmesin diye gelmiyoruz’ gibi ifadelerini duydum. O çok yanlış bir şey. Vatandaştan yetki istediyseniz, buraya gelip vatandaşı temsil edeceksiniz ama eğer böyle bir düşünceniz varsa istifa edersiniz, sırada kim varsa o gelir” diye konuştu.

“BAZI MECLİS ÜYELERİ ‘HUY HALİNE’ GETİRDİ”

Bazı meclis üyelerinin mazeret bildirmeyi huy edindiği dile getiren Başkan Kocamaz, “Şuanda meclisin büyük bir çoğunlunun burada olmuyor olması gerçekten üzüntü verici. Meclisin bu hali adeta ‘çürük diş’ görüntüsü veriyor. Onun için arkadaşları biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Her defasında 15-20 arkadaşımız bu defa da 18 arkadaşımız maalesef yok. Bu işi alışkanlık haline getirenler var. İsimleri okuduğunuz zaman bunlar görülüyor zaten. O arkadaşları da biraz daha vatandaşa verdiği sözü yerine getirmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA