Kuirfest Mersin’e geliyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kuirfest Mersin’e geliyor!


 

Ocak ayında Ankara ve İstanbul programıyla festival sezonunu açan 6. Pembe Hayat KuirFest, şehir gösterimlerine Mersin ile devam ediyor!

Haber Merkezi

LGBTİ hakları mücadelesine sanat aracılığıyla ifade ve dayanışma alanları yaratmayı amaçlayan Pembe Hayat KuirFest’in Mersin ayağı, 18-19 Mart tarihlerinde Mersin 7 Renk Derneği ortaklığıyla gerçekleştirilecek. Festival, takipçilerini 18 Mart Cumartesi günü Eğitim-Sen’e, 19 Mart Pazar günü ise İHD’ye bekliyor.

KuirFest, Mersin programını senarist Nefise Abalı’nın yürütücülüğünde gerçekleşecek senaryo atölyesi ile açıyor. 18 Mart Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacak ve dört saat sürecek olan atölyede Nefise Abalı TV dizisi, çizgi film, kısa ve uzun metraj film senaryoları hakkında bilgi verecek ve katılımcılarla sektörel deneyimlerini paylaşacak. Film gösterimleri ise dünya festivallerinden ödüllü belgesellerin yer aldığı ‘Kuir Belgeseller’ bölümünün en dikkat çeken filmlerinden Delikanlının Hası (Real Boy, 2016) ile başlayacak. Cinsiyet geçiş sürecindeki genç müzisyen Bennett Wallace’ın, endişeli annesiyle dönüşen ilişkisinde çıkış yolu ararken yaşadıklarına odaklanan trans dayanışması hikâyesi Delikanlının Hası, bağımlılığın karmaşık yapısını, müziğin iyileştirici etkisini, içine doğduğumuz ve seçtiğimiz ailenin önemini keşfediyor. Filmin gösteriminin ardından Mersin 7 Renk Derneği aktivistlerinden Gizem Derin ile trans erkeklik üzerine bir söyleşi gerçekleştirilecek. Cumartesi’nin sürprizlerinden biri de Yeşilçam filmleri ile erken dönem Almodóvar yapımlarını anımsatan bir trans hikâyesi olan Meksika yapımı Yalnız Yıldızlar (Estrellas Solitarias, 2015). Arkadaşlıklarının test edilmesi üzerinden iki trans kadın karakterin acı tatlı dünyasına yakından bakan Yalnız Yıldızlar, asla düşmeyen bir tempoyla seyircisini sürekli eğlendiren, punk-rock ruhuna sahip bir melodram.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA