Mersin’de ‘Nevruz’ tartışması | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de ‘Nevruz’ tartışması


 

Mersin’de Nevruz Tertip Komitesi ile Valilik arasında Nevruz tartışması yaşanıyor.

Tertip Komitesi genel merkezin belirlediği tarihte kutlama yapmak isterken, Valilik ise kutlamaların gününde yapılmasını istedi. 

SONER AYDIN

Bu yıl Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde 33 merkezde kutlanacak Nevruz etkinliklerinin programı netleşti. Programa göre Mersin’de geçtiğimiz yıllar da olduğu coşkulu geçmesi beklenen kutlamaların tarihi 19 Mart Pazar günü olarak belirlendi. Ancak Mersin Valiliği ise kutlamaların gününde yani 21 Mart Salı günü yapılmasını istedi. Tertip komitesi ile Valilik arasında kutlamaların hangi gün yapılacağı görüşmelerinin devam ettiği öğrenildi. 
“5 İLDE YASAKLANDI”

Öte yandan aralarında Antep, Bursa, Bingöl gibi illerin olduğu 5 ilde “gününde olmadığı gerekçesiyle” Valilikler tarafından Nevruz kutlamalarına izin verilmedi. İllerde tertip komiteleri ile valilikler arasında görüşmelerin sürdüğü öğrenilirken, kutlamalara izin verilip verilmeyeceği merak konusu oldu.

“AYDIN, YAZAR VE SANATÇILARA DAVETİYE GÖNDERİLDİ”

Newroz kutlamaları kapsamında çok sayıda aydın, yazar, sanatçı, akademisyen ve siyasetçiye davetiye gönderildi.  Aralarında Kadir İnanır, Zülfü Livaneli, Sıla, Sezen Aksu, Barış Atay, Ferzan Özpetek, Fırat Tanış, Ezel Akay, Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay, Hüsnü Arkan, Erkan Oğur, Meltem Cumbul, İsmail Hakkı Demircioğlu, Şevval Sam, Menderes Samancılar, Jülide Kural, Mustafa Alabora, İrfan Değirmenci ve Mert Fırat’a davetiye gönderildi. Yine aralarında CHP, DSP, SP ve EMEP gibi çok sayıda partiye de davetiye gönderildiği öğrenildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA