MESKİ’NİN EMEKTARI ÜLGEN’DEN KOCAMAZ’A ‘SAMİMİYET’ ELEŞTİRİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESKİ’NİN EMEKTARI ÜLGEN’DEN KOCAMAZ’A ‘SAMİMİYET’ ELEŞTİRİSİ


 

Uzun yıllar Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne balı Mersin us ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü görevi yapan ancak Burhanettin Kocamaz’ın Büyükşehir belediye başkanı olması ile 2014’te emekliye ayrılmak zorunda kalan M. Kamil Ülgen, belediyenin emekli personele plaket verilmesi uygulaması

Haber Merkezi

Konuyla ilgili sosyal medyadan bin açıklama yaparak adeta Kocamaz’a tokat gibi cevap veren Ülgen’in açıklamaları kent kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.
Başkan Kocamaz’ı emekli yöneticilere plaket verilmesi konusunda samimi bulmadığını vurgulayan Ülgen'in paylaşımında şu ifadelere yer verildi: “Sayın Burhanettin Kocamaz'ın MESKİ ve Büyükşehir Belediyesinde 2014 yılından bugüne kadar geçen süre içerisinde tüm emekli olanlara plaket vermek için 15 Mart (Çarşamba) günü saat 14.00 de Büyükşehir Belediyesi Konferans salonunda düzenlediği törene davet edildim.
Bu girişiminde gerçekten samimi ise, geçen bu süre içinde emekliliği tercih eden arkadaşlarım ve şahsım adına Sayın Başkan’a şimdiden teşekkür ederim. Şahsımı davet eden MESKİ Genel Müdürü Sayın Baha Günhan Güngördü'ye açıkladığım nedenlerden ötürü plaket törenine katılmayacağımı bildirdim.
Sayın Burhanettin Kocamaz'ın bugüne kadar belediyeye geçmişte hizmet etmiş kişiler hakkında basına vermiş olduğu demeçler ve her ortamda ettiği sözler düşünüldüğünde samimiyeti hakkında şüpheye kapılmaktayım. Hele emekli olmayı düşünmeyen kişiler üzerinde yapılan baskılar, hatta daha da ileri giderek, bazılarına adeta iftira niteliğindeki suçlamalarla suç yaratarak disiplin cezası verilmesi ve buna dayanarak görevden almaların yapıldığı ve dolayısıyla da emekliliğe zorlanan memurların ve işçilerin olduğu düşünülürse, bu uygulamanın samimiyetten uzak olduğu çok açıktır.
Plaket, meslek hayatında başarılı olan kişilere verildiğine göre, Sayın Burhanettin Kocamaz'ın ya daha önceki beyanları ve uygulamaları yalandı ya da bu uygulaması yanlıştır. 
Plaketleri takdim ederken plaket verilen kişilere yaptıkları aklına gelecek mi? Aklına geldiğinde yüzlerine nasıl bakacağını da ayrıca merak ediyorum.
Keşke bu durumlar hiç yaşanmasa, çalışanlar huzur içinde emekliliği yaşayabilselerdi. İnanın plaket almaktan çok daha mutlu olacaklardı. 
Ayrıca bu tip uygulamaları, Başkanın çok önem verdiği, belediyeyi kaliteli yönetime kavuşturmak için yönlendiren kalite firmalarının önermesi ile yapmış olması da ayrıca düşündürücüdür. Sırf kamuoyuna şirin gözükmek için, algı yaratmak adına yapılmak istenilen bu uygulama yerine, samimiyet seçilerek, içtenlikle ve insanca haksız uygulamada bulunulan kişilerden özür dilense çok daha makbule geçeceğinin bilinmesini saygılarımla kamu oyunun bilgisine arz ederim”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA