CUMHURİYETÇİ NESİLLER YETİŞTİRİYORUZ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CUMHURİYETÇİ NESİLLER YETİŞTİRİYORUZ


 

2016-2017 eğitim öğretim yılında eğitim hayatına başlayan Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi, sınıf isimleri ile dikkat çekiyor.

Güneşin Çocukları, Barış Güvercinleri, Mutlu Mezitli, Cumhuriyet Çocukları, Mezitli'nin Filizleri, Kum Zambakları, Sevgi Çiçekleri ve Özgür Kelebekler şeklinde sıralanan sınıf isimleri cumhuriyetçi, çağdaş eğitimin sembolü niteliğinde.

Miniklerimizin her hafta yeni şeyler öğrenmek adına yaptıkları etkinliklerle ön plana çıkan Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi, Mersin'de adından sıkça söz ettiriyor. Cumhuriyet ile Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı nesiller yetiştirme ilkesi ile hayata geçirilen Çocuk Gündüz Bakımevi’nde düzenlenen etkinlikler kadar dersliklere verilen isimlerde dikkat çekiyor. Güneşin Çocukları, Barış Güvercinleri, Mutlu Mezitli, Cumhuriyet Çocukları, Mezitlinin Filizleri, Kum Zambakları, Sevgi Çiçekleri, Özgür Kelebekler gibi isimlerin verildiği derslikler ile alışılmışın dışında bir eğitim kurumu olduğunu gösteriyor.
Çocukların aile sıcaklığında bir ortamda eğitim aldığı Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi’nin Türkiye’de doğrudan belediye tarafından çalıştırılan kurum olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Neşet Tarhan "Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevimiz hizmete açıldığı günden bu yana çeşitli etkinliklerle tüm gözleri üzerine çekmeyi başardı. Çocuk Gündüz Bakımevimiz öğretmenlerimizle birlikte Atatürkçü; aydın bir okul olacaktır.  Tabii bunların sadece Mezitli’de olması yetmiyor, tüm Mersin’de ve ülkemizde bu tür sevdaların çoğalmasını istiyoruz” dedi.
İçerisinde bulunduğumuz zorlu süreçten ancak gerici eğitim verenlere karşı sosyal demokrat  eğitim sistemi ile çıkılabileceğini ifade eden Başkan Tarhan, sözlerine şu şekilde devam etti; "Biz Mezitli Belediyesi olarak sınıflarımıza isim verirken bunları düşündük. Cumhuriyetçi nesiller için Cumhuriyet Çocukları, Laiklik için Güneşin Çocukları, Hürriyet için Barış Güvercinleri, Halkçılık için Kum Zambakları, Milliyet için Sevgi Çiçekleri, İnkılapçılık için Özgür Kelebekler, Aydınlık yarınlarımız için Mezitli'nin Filizleri ve Mutlu Kent yaratma amacı ile Mutlu Mezitli, sınıflara bu isimleri verdik. Laik ve Cumhuriyet sevdalıları olarak Atatürk ilke ve devrimlerine daha çok sahip çıkarak ülkemize bağlılığımızı göstermeye devam edeceğiz" dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA