ZEYTİNLİBAHÇE ESNAFI DÜZENLEME İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ZEYTİNLİBAHÇE ESNAFI DÜZENLEME İSTİYOR


 

Mersin’in en eski yerleşim merkezlerinden olan merkez Akdeniz ilçesinde ekonomik kriz, AVM’ler ve yerel yönetimlerin ilgisizliği nedeniyle zor günler yaşayan esnaf, bölgenin cazibesinin arttırılması için ıslah çalışmaları yapılmasını istiyor.

Mehmet Nabi Batuk

Tarihte, Mersin’in büyümeye başladığı merkez nokta olan Akdeniz İlçesi’nde çarşı esnafları; kent yönetimlerinin caddelerdeki ilgisizliği, caddelerin bakımsız bırakılması, modernize edilmemesi, aydınlatma sisteminin olmaması, park sorunu, reklam ve koordinasyon eksikliği ve tabela kirliliği nedeniyle zor günler yaşıyor. Yaklaşık olarak 170 yıllık caddelerde iş yapan esnaf ise işlerinin azlığından yakınıyor. 

GÖRÜNTÜ VE TRAFİK KİRLİLĞİ MÜŞTERİYİ RAHATSIZ EDİYOR
Zeytinlibahçe Caddesi’nde 27 yıldır esnaflık yaptığını söyleyen mobilyacı Mustafa Selamoğlu, AVM’lerin açılması ile birlikte müşterilerinin azalmaya başladığını ifade etti. Vatandaşların tanıtımı ve organizasyonu iyi olan mekânları tercih ettiğinin altını çizen Selamoğlu, “Ben mobilyacıyım AVM’lerdeki mobilya fiyatları gerçektende olağanın üstündedir. AVM’lerin bizden farkı orada her ürünün bulunuyor olmasıdır. Bizim sokaklarımızda da bütün ürünleri bulabilirsiniz. Ancak caddedeki görüntü kirliliği, yoğun araç trafiği ve aydınlatmadaki eksiklikler müşterilerimizi rahatsız ediyor. İnsanlar AVM’leri gezme amaçlı da kullanıyor. Bu böyle olunca biz küçük esnaflar ise git gide kötü günler yaşıyoruz. Kent yöneticilerinin Zeytinlibahçe Caddesi ve merkezdeki diğer tarihi caddelerin üzerine biraz daha eğilmesi gerekiyor. Bu caddedeki ışıklandırma sistemini bir an önce çözmeleri gerekiyor. Bizim caddemizde ışıklandırma sistemi çok yetersiz kalıyor. Bu caddenin yeniden elden geçirilip modernize edilmesi gerekiyor” cümlelerini kullandı. 

“ŞEHRİN TİCARİ AKIŞINI EŞİT DAĞITMIYORLAR”
Zeytinlibahçe Caddesi’nde 21 yıldır esnaflık yapan ayakkabıcı Eren Akbaş ise 2016 ve 2017 yılarının cadde esnafı için en kötü dönem olduğunu söyleyerek sözlerine başladı. Akbaş, “Siftah yapmadan dükkânı kapatıp ertesi gün yeniden açıyoruz. Her ay 2000 TL kira veriyorum. Her gün kendi cebimden gidiyor. Borçlarımızı ödeyemiyoruz. Zeytinlibahçe Caddesi artık tamamen boşaldı. Bunun en büyük nedeni büyük AVM’ler ve mağaza firmalarıdır. Bu büyük AVM’lerin kurulması bizi tamamen öldürdü. Mersin’in en eski tarihi caddelerinde ve sokaklarında insanlar gezmiyorlar. Şehrin ticari akışını buradan gitti. Son olarak Mersin Devlet Hastanesi’nin kapatılması da bizi çok etkiledi” dedi.

“MAĞAZALAR ARAÇLARDAN GÖRÜNMÜYOR”
Zeytinlibahçe Caddesi’nde çok ciddi bir görüntü kirliliği yaşandığının da altını çizen Akbaş, ayrıca park sorununun da günden güne büyüdüğünü ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu: “Bu caddede araç park etmek serbest mi? İnsanlar gelişi güzel park edip gidiyorlar. Dükkânlarımızın önü sabahtan akşama kadar araçlarla dolu. Arabalardan dükkânlarımız görünmüyor. İnsanlar küçük kaldırımdan yürümekte zorluk çekiyorlar. Akşam saatlerinde de caddenin elektrik sistemi olmadığı için herkes dükkânını en geç saat 20:00’de kapatıyor. Çünkü caddelerde in cin top oynuyor” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA