“Özür bekliyoruz!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Özür bekliyoruz!”


 

Mersin Barosu’nda 8 Mart günü yaşanan şiddet olayının ardından açıklama yapan kadın avukatlar, baro başkanı Ali Er’den özür beklediklerini açıkladı. Öte yandan kadınların açıklama yaptığı salonun mikrofonlarının kapatılması ise tepkiyle karşılandı.

SONER AYDIN

Mersin Barosu’nda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yaşanan şiddet olayının ardından Baro Başkanı Ali Er’e toplumun farklı kesimlerinden tepkiler gelmeye devam ederken, Kadın Hakları Merkezi’den istifa eden kadınlardan da bir açıklama geldi. Mersin Barosu salonunda gerçekleştirilecek açıklama öncesi mikrofon krizi yaşandı. Kadınların açıklama yapacağı kürsünün mikrofonunun kapatılması salonda bulunanlardan büyük tepki aldı. Mikrofonların kapatılmasına rağmen kadın avukatlar adına açıklama yapan avukat Burcu Düzen Gürler, 8 Mart öncesi gelen istifaların, kadın hakları merkezine yönelik baskı, sansür ve yıldırma eylemlerinin bir sonucu olduğunu söyledi.

“BÜTÜN ÇABALARIMIZA RAĞMEN UZLAŞMA SAĞLANAMADI”

Mersin Barosu kürsüsünde Avukat Şilan Türk’ün okumak istediği ancak izin verilmeyen metinin söylendiğinin aksine siyasi içerikli bir metin olmadığını, merkezde yaşanan istifalara yönelik olduğunu belirten avukat Gürler, “İstifa metnimiz açıktır. İstifa metnimizde de belirttiğimiz üzere, her yıl 8 Mart haftası kapsamında okunması teamül haline gelen TÜBAKKOM’un hazırlamış olduğu ve bütün barolarda aynı gün okunan basın açıklaması metninde geçen bazı ifadelerin değiştirilmesi, aksi halde okunmayacağı Baro Başkanlığı tarafından beyan edilmiştir. Bütün çabalarımıza rağmen uzlaşma sağlanamamış, yerinize adam bulunur denmek suretiyle emeklerimiz de hiçe sayılmıştır. Bu tavır bizi istifa etmeye zorlamıştır” dedi.

“AMASIZ, FAKATSIZ ÖZÜR BEKLİYORUZ”

Merkezde yaşanan istifalara dair basın metnini okumak için kürsüye çıkan kadın avukatın Baro Başkanı Ali Er tarafından itilerek kürsüden uzaklaştırılmasını kınayan avukat Gürler, “Tekrar ve önemle belirtmek isteriz ki bu metine ve merkezin işleyişine yapılan müdahale ilk olmadığı son olmayacağı yönündeki endişelerimiz olması sebebiyle istifalarımızı sunduk. İstifa eden merkez üyelerini temsilen istifa metnini okumak için kürsüye çıkan kadın meslektaşımıza yapılan fiziki müdahaleyi kınıyor, en kısa sürede amasız ve fakatsız özür beklediğimizi beyan ediyoruz. Mersin Barosu’nun saygınlığına yakışmayan bu davranışın bir daha tekrarlanmamasını umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Gürler’in ardından Türkiye Barolar Birliği Delegesi Av. Fatma Demircioğlu Eftekin de Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu’nun (TÜBAKKOM) yaşanan olaylar üzerine dün yaptığı kınama açıklamasını okudu. Öte yandan Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi’nden istifa eden kadın avukat sayısının 21’e çıktığı öğrenildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA