“Başkanımızın yanındayız!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Başkanımızın yanındayız!”


 

Mersin Barosu’nda 8 Mart’ta yaşanan şiddet görüntülerinin üzerine Başkan Ali Er’i savunan bir grup kadın avukat, “Kadın avukatlar olarak başkanımızın yanındayız” dedi.

SONER AYDIN

Mersin Barosu’nda önceki gün meydana gelen şiddet olayının ardından Baro Başkanı Ali Er’e kadın STK’lar tarafından tepkiler gelmeye devam ediyor. Başkan Er eleştirilerin hedefi olurken, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi adına açıklama yapan bir grup kadın avukat ise Bakan Er’i savundu. Baro Başkanı Ali Er’e destek veren kadın avukatlar adına açıklama yapan Avukat Burcu Altıparmak Tör, açıklama yapmak isterken şiddete maruz kalan kadın avukat Şilan Türk ve diğer avukatları planlı bir şekilde kürsüyü işgal etmekle suçladı.

KADIN AVUKATLARDAN “ANİ REFLEKS” SAVUNMASI

Başkan Er’in kadın avukat Şilan Türk’e yönelik müdahalesini “ani refleks” olarak değerlendiren kadın avukat Tör, “Baro başkanı tarafından Kadın Hakları Merkezi adına açıklama yapmak üzere Av. Gözde Göçer’in davet edilmesine ve Avukat Gözde Göçer’in kürsüye yönelmesine rağmen izinsiz bir şekilde kürsüyü işgal eden avukat meslektaşımız,  kadın meslektaşı Avukat Gözde Göçer’in hakkını da gasp etmiştir. Bunun üzerine kendisini kürsüden uzaklaştırmak amacıyla müdahale edilerek, kürsüde durması ve beklemesi gereken yer gösterilirken ani bir refleks ile böyle bir durum yaşanmıştır” dedi.  

BARO BAŞKANI’NDAN “DEĞİŞTİRİLMİŞ” METİNE ONAY!

Baro Başkanı Er’in sansür uygulamak istediği TÜBAKKOM metninin siyasi içerlikli bir metin olduğunu ileri süren ve bu yüzden baro tarafından okunmasına izin verilmediğini belirten avukat Tör, “Bu saldırının Dünya Kadın Hakları Günü ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Söz konusu saldırıyı gerçekleştiren meslektaşlara Baro başkanımız tarafından işaret edilerek beklemeleri ve söz hakkı verileceği belirtilmesine rağmen, yine de bu kişiler kürsüyü işgal etmek suretiyle Kadın Hakları Merkezi adına Avukat Gözde Göçer’in açıklamasını engellemek istemiştir. Bu saldırının tek sebebi siyasi amaçlarla hareket eden bir grup avukatın kendi siyasi görüşleri doğrultusunda ve bu görüşü baroya dayatmak maksadıyla hareket etmesidir. Baro başkanımız tarafından,  Kadın Hakları ile hiçbir ilgisi olmayıp tamamen siyasi içerikli olan bildiri ile Kadın Hakları gibi son derece önemli bir konunun güncel siyasete alet edilmesine müsaade edilmemiştir.  Kendileri ile defalarca görüşülmüş, konunun herhangi bir siyasi görüşün savunulması olmadığı, tamamen Baromuzun siyasetten uzak tutumu olduğu, bu nedenle kendi metinlerinde gerekli değişikliklerin yapılması halinde ortada hiçbir sorun bulunmadığı belirtilmiş olmasına rağmen bu talep somut bir sonuca ulaşmamış, baro başkanımıza ilgili hassasiyetini göz önünde bulunduran bir metin sunulmamıştır. Baro başkanımızın tamamen tarafsız ve güncel siyasi çekişmelerden uzak tutumuna rağmen ilgili saldırıyı gerçekleştirenler emellerine ulaşmak amacıyla bu istenmeyen görüntülerin ortaya çıkmasına sebep olmuşlardır” ifadelerini kullandı.

“KARALAMA KAMPANYASI BAŞLATILDI”         

Baro Başkanı Ali Er’in kadın avukat Şilan Türk’e yönelik müdahalesine yönelik tepkileri ise karalama kampanyası olarak değerlendiren avukat Tör şunları söyledi: “Olayların akabinde Baro başkanımıza yönelik olarak yazılı basın ve sosyal medya üzerinden haksız bir karalama ve linç kampanyası başlatılmıştır. Basın açıklaması günü başlatılan provokasyon devam ettirilmektedir.  Yaşanan olay maksatlı olarak çarpıtılarak, kişiliği ve yaşayışı ile nasıl bir insan olduğu bilinen Baro başkanımız olmadığı bir insan gibi gösterilmeye çalışılmaktadır.  Başlatılan bu hakaret, karalama ve linç kampanyasını şiddetle kınıyoruz. 08 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yaşanan ve tamamen siyasi gayelerle organize edilmiş bu saldırının günün anlam ve önemine gölge düşürmesi Baro Başkanımızı ve Mersin Barosu avukatlarını son derece üzmüştür. Kadın avukatlar olarak başkanımızın yanında olduğumuzu kamuoyuna saygı ile duyururuz”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA