Kadınlar ‘yasak’ tanımadı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kadınlar ‘yasak’ tanımadı!


 

Mersin’de Feminist Gece Yürüyüşü için Forum AVM önünde bir araya gelen kadınlar polisin engellemesine rağmen alkış ve sloganlarla Özgecan Aslan Meydanı’na kadar yürüdü.

SONER AYDIN

Mersin’de Kadın Platformu’nun 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlemek istediği Feminist Gece Yürüyüşü’ne Valilik tarafından izin verilmedi. Yasağa rağmen yürüyüşü gerçekleştirmek için Forum AVM’de bir araya gelen kadınların etrafı yüzlerce çevik kuvvet polisi tarafından ablukaya alındı. Emniyet görevlilerinin yürüyüşün Valilik kararı ile yasaklandığını tebliğ etmesine rağmen yürümekte kararlı olan kadınlar, saatlerce alanı terk etmedi. Bu sırada yürüyüşe katılmak için Forum AVM önüne gelmek isteyen kadınlar ise Barış Meydanı'na yönlendirildi. Forum AVM önünden Özgecan Aslan Meydanı’na yürümekte kararlı olan kadınlarla polis arasında uzun süre arbede yaşanırken, kadınları slogan atmamaları ve alkış tutmamaları konusunda sık sık uyaran polis gözaltı yapacağı uyarısında bulundu.

“ALKIŞLI YÜRÜYÜŞE YASAK!”

İlerleyen saatlerde emniyet güçleri kadınların “Sessiz” bir şekilde yürümesine izin verdi. Forum AVM önünden alkış ve sloganlar eşliğinde Özgecan Aslan Meydanı’na yürüyen kadınların önü bu defa Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde kesildi. Burada kadınlara alkış tutmamaları uyarısında bulanan emniyet güçleri gözaltı tehdidinde bulundu.

Mersin Kadın Platformu adına basın açıklaması yapan Canan Yüce “Bugün 8 Mart. Dünyanın dört bir yanında alanlardayız, birlikte güçlüyüz, dayanışmayı ve mücadeleyi büyütüyoruz. 158 yıl önce eşit bir yaşam için, hayatımız için, insanca çalışma koşulları için çıktı kadınlar yola. İşçi kadınların greviyle başlayan 8 Mart yolculuğu kesintisiz, soluksuz geldi o günden bugüne. Süregelen erkek egemen sistemin özgürlüğümüze, emeğimize, bedenimize yönelik baskı ve şiddeti hep var oldu. Biz kadınlar, erkek devletin eril yasalarına baskılarına, saldırılarına kendi gücümüzle engel olduk” dedi.

Açıklamanın ardından, kadınlar çekilen halay ve sloganlarla etkinliği sonlandırdı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA