“Kadınlar karanlığa sürükleniyor” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Kadınlar karanlığa sürükleniyor”


 

Mersin’de Cumhuriyet Kadınları Derneği öncülüğünde yapılan basın açıklamasında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlanırken, kadınların sosyal, siyasi ve ekonomik alanlarda yaşadığı problemler bir kez daha vurgulandı.

Mehmet Nabi Batuk

Cumhuriyet Kadınları Derneği Mersin Şubesi 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Atatürkçü Düşünce Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Mersin Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Mersin Şubesi, Eğitim – İş Mersin Şubesi, Mersin Çevre ve Doğa Derneği temsilcilerinin de destek verdiği basın açıklamasını Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Mersin Şube Başkanı Muazzez Benzetsel okudu.

“YENİ ÇIKAN YASALARLA KADININ YAŞAM KOŞULLARI DAHA DA AĞIRLAŞTIRILIYOR”

Türkiye’deki kadınların siyasal ve ekonomik koşullarla orta çağ karanlığına sürüklenmeye çalışıldığını söyleyen CKD Mersin Şube Başkanı Muazzez Benzetsel, “Kadınların doğuracağı çocuk sayısı, kadının işinde değil evinde olması gerektiği gibi söylemlerle, aşağılayıcı ve kırıcı her türlü muameleye açıkça maruz kalmaktadır. Yeni çıkan yasalarla kadının yaşam koşulları daha da ağırlaştırılarak yaşama hakkı yok sayılmaktadır. Kadınların esnek çalışma adı altında fabrikalarda kamu alanında iş saatleri artırılmakta, tüm sosyal hak ve güvenceleri ellerinden alınmaya çalışılmaktadır. 4 +4 +4 eğitim sisteminde kız çocuklarımız ilk 4’ten sonra okuldan uzaklaştırılarak küçük yaşta evlendirilmektedirler. Siyasi etkinliklerde psikolojik taciz utandırma, yok sayma ve cinsiyetçi politikalarla kadının çalışma alanı giderek daraltılmaktadır. Kadın aile içi şiddete maruz kalmakta şiddete hayır dediğinde ise ailenin kutsallığı ön plana çıkartılmaktadır. Ailenin kutsallığı yanı sıra töreler ve veya diğer erkler tarafından gelen tacizi, dayağı ve baskıyı meşru kılmaktadır” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA