“Utanç verici!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Utanç verici!”


 

Baro Başkanı Ali Er’in bir kadın avukata şiddet uygulamasının üzerine açıklama yapan TÜBAKKOM, “Mersin Barosu Başkanı’nın 8 Mart’ta bir kadın avukata uyguladığı şiddete en yüksek perdeden “HAYIR, HAYIR, HAYIR!” diyoruz. Bu utanç verici görüntüler, halkın güvendiği savunma mesleğinin baro

SONER AYDIN

Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) tarafından yapılan açıklamada, Mersin Baro Başkanı Ali Er, sert bir dille eleştirildi. Ali Er için “‘Şiddete Hayır’ demenin insan hakları ile ilgisini anlayamamış ve içselleştirememiş bir baro başkanı” ifadeleri kullanılan açıklamada, Er’in Dünya Emekçi Kadınlar gününde bir kadın meslektaşına alenen şiddet uygulaması protesto edildi. Kadına karşı şiddete "HAYIR" diyoruz” ifadelerine yer verilen açıklamada, Ali Er’in izin vermediği açıklamanın TÜBAKKOM tarafından her 8 Mart’ta geleneksel olarak hazırlanan bir bildiri olduğu vurgulandı.

“MESLEK TERBİYESİNE UYGUN DAVRANMAYA DAVET EDİYORUZ”

Bu yıl hazırlanan metinde, son 10 yılda kadına karşı artan şiddete dikkat çekildiği ve herkesi “Şiddete Hayır” demeye davet ettiklerini belirten komisyon, “TÜBAKKOM Üyesi barolardan biri olan Mersin Barosu'nun başkanı Av. Ali Er, bu bildirinin okunmasına karşı çıkmakla yetinmeyerek bir kadın meslektaşımıza kürsüde şiddet uygulamıştır. Bu utanç verici görüntüler, halkın güvendiği savunma mesleğinin baro başkanı seviyesindeki bir temsilcisine hiç yakışmamıştır. Bu vahim örnek, kadına karşı şiddetin Türkiye'de vardığı noktayı gözler önüne sermektedir. Avukatlık Kanunu'nun kendisine verdiği görevlerden, insan hak ve özgürlükleri ile kadın haklarından bihaber bu baro başkanını, üstlendiği toplumsal sorumluluğa, meslek etiğine ve terbiyesine uygun davranmaya davet ediyoruz” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA