CHP’li kadınlardan ‘hayır’ çağrısı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’li kadınlardan ‘hayır’ çağrısı!


 

CHP İl Kadın Kolları’nın 8 Mart Dünya kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği kadın mitinginde 16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilecek; Başkanlık Sistemi içerikli Anayasa Değişiklik Paketi Referandumu’na ‘hayır’ oyu çağrısı yapıldı.

Mehmet Nabi Batuk

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle özgür çocuk parkında kadın mitingi düzenledi. Birçok kadın’ın katıldığı mitinge CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, İl Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Özgür Çocuk Parkı’nda düzenlenen mitinge hayır konuşmaları damga vururdu. CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Barosu’nun 8 mart programı nedeniyle düzenlediği etkinlikte Avukat Şilan Türk’ü konuşma yapmak isterken iten Mersin Baro Başkanı Ali Er’e sert tepki göstererek ileriki hayırlı olsun ziyaretine gitmeyeceğini açıkladı.

“HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEMİZ İSTENİYOR”

Erkek şiddetine kurban giden kadınlar için yapılan saygı duruşunun ardından konuşmalara geçildi. Miting’de CHP Kadın Kolları Genel Merkezi tarafından hazırlanan ortak basın açıklamayı okuyan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler, “2017’nin Türkiye’sinde biz kadınlar açısından gelinen nokta hiç iç açıcı değildir. Ekonomik, sosyal ve siyasal anlamda hala eşitlik mücadelesi veren biz kadınlar, 8 Mart’ın çıkış noktasının ötesinde bugün ülkemizde bambaşka tehlike ve kaygılarla yüz yüzeyiz. Emeğimizin, özgürlüğümüzün bugüne dek kazanılmış her türlü haklarımızın ötesinde laik demokratik Cumhuriyetimiz ve ülkemiz tehdit altındadır. Terör şiddet ve işsizlik ve yoksulluk adaletsizlik gibi sorunlar ve zorluklarla dolu bu ülke gündeminde hiç yer yokken saray saltanatını tek adam yönetimini meşrulaştırma amaçlı bir anayasa değişiklik paketi bizlere dayatılmaktadır. 16 Nisanda Cumhurbaşkanlığı Sistemi adı altında ancak gerçekte bir rejim değişikliği oylamasına gidilmektedir. Biz kadınlar Cumhuriyet  ile tanıştığımız laik yaşamdan çağdaş ve eşit birey olma yolunda kazandığımız hakların zorlu mücadelelerle gerçekleştirdiğimiz haklarımızdan vazgeçmemiz isteniyor. Bilinsin ki kadınların kararı hayırdır. Kadın erkek eşitliliğine açıkça inanmadığını söyleyen bir anlayışın bütün yetkileri geçirdiğinde geriye gidişi öngörülebilen biz kadınların kararı hayırdır.

“BU SAATTEN SONRA BUY ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRMEYECEĞİM”

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit ise yaptığı açıklamada Mersin Barosu’nda düzenlenen 8 Mart Etkinliğinde bir kadın avukatı konuşma yaptığı sırada itekleyen Mersin Barosu Başkanı Ali Er’e sert tepki göstererek şunları söyledi: “Şiddet maalesef durmuyor. Hukukun ve insan haklarının egemen olması gerektiği Mersin Barosu’nda bugün yine kadına şiddet olayı yaşandı. Bu bizzat baro başkanı tarafından yapılmış olması da ayrı bir üzüntü konusudur. Ben CHP İl Yönetim Kurulu olarak yarın baroya hayırlı olsun ziyaretine gidecektim. Ama bu saatten sonra buy ziyareti gerçekleştirmeyeceğimi burada sizlere duyurmak istiyorum. Gelecek güzel olsun son yıllarda kadına yönelik olarak artış gösteren şiddet, kadın ölümlerinin emekçi ölümlerinin son bulmasını diliyorum.”  

Miting gerçekleştirilen konuşmaların ardından Mersin’in muhalif Müzisyenleri isimli müzik topluluğunun konseriyle devam etti.   



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA