Kadınlara ‘girişimci olun’ çağrısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kadınlara ‘girişimci olun’ çağrısı


 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Oda Meslek Komiteleri Kadın Üyeleri, TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayla Harp ve İcra Komitesi Üyeleriyle Alzheimer Derneği Yaşlı Yaşam Merkezi’nde düzenlenen öğlen

Aşut ve MTSO kadın üyelerine Alzheimer Derneği Yaşlı Yaşam Merkezi’nde kalan hastalar adına Nebiye Değerli de eşlik etti.

Yemekte konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, mekan itibariyle çok önemli ve anlamlı bir yerde bir araya geldiklerini söyledi. MTSO’nun kentin sosyal yaşam kalitesi, toplumsal huzuru gibi konularda da sosyal sorumluluk duygusu ile hareket ettiğini hatırlatan Aşut, “Bu nedenle Yaşlı Yaşam Merkezi de bizim için büyük önem taşıyor ve bu konudaki farkındalığı artırmak istiyoruz” dedi.

Kadınlar ile ilgili konuların bir güne sığmayacak kadar önemli ve derin olduğunu vurgulayan Aşut şunları söyledi: “İşin ekonomi tarafı sadece bir yönü. Diğer yönü ise; kadının toplumdaki yeri, hakları ve değeri. İşte bu anlamda MTSO Kadın Girişimciler Kurulu sadece işin ekonomi tarafı ile değil, konunun sosyal ve toplumsal tarafı ile de ilgilenmek zorundadır. Ülke olarak en büyük zenginliğimizin, insanımız olduğuna inanıyoruz. Ancak, nüfusumuzun yüzde 50’sini kadınlar oluşturmasına rağmen, ülkemizde kadınlarımızın iş gücüne katılımı yüzde 25 seviyesinde. Girişimci kadın anlamında ise bu oran yüzde 6-7’lerde. Eğitim sektörü hariç kadınların baskın olduğu sektör neredeyse yok. Kadınlarımız hayatın içinde değil. Ekonominin ve üretimin yeterince parçası değil. Çalışan kadınlarımızın hak ettikleri düzeyde olmadıkları da bir gerçek. Ayrımcılık ve ön yargılar malum. MTSO olarak, son yıllarda yaptığımız eğitim projelerinin büyük bir kısmının, özellikle genç kızlarımıza ve kadınlarımıza yönelik sertifika kursları, kişisel gelişim ve mesleki eğitimler olması Odamızın konuya verdiği önemin bir göstergesidir.”

“KADINLARIMIZI GİRİŞİMCİ OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ”

TOBB öncülüğünde, MTSO çatısı altında oluşturulan İl Kadın Girişimciler Kurulu çalışmaları ile kadınları sadece bir çalışan olarak değil, işveren olarak, kentin zenginliği olan girişimciler olarak da görmek istediklerini kaydeden Aşut, kadınla ilgili sosyal ya da ekonomik her türlü çalışmayı bugüne kadar desteklediklerini, bundan sonra da desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi. MTSO olarak Oda bünyesindeki çalışanların dağılımında da kadınlara pozitif ayırımcılık yapıldığına ve bu anlamda rol – model oluşturduklarına değinen Aşut şunları söyledi: “Odamız bünyesindeki kadın personelimizin ve yöneticilerimizin fazlalığı bizler için bir gurur vesilesidir. Odamızda birçok önemli görev Odamızın kadın çalışanlarına emanettir. Öte yandan Oda Meclisimize ve Yönetimimize de daha çok kadın üyemizin girebilmesi arzumuzdur. Bu anlamda gurur duyduğumuz ve sizlerin de bildiği bir konuyu bu anlamlı gün vesilesiyle bir kez daha paylaşmak isterim. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından çalışma hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesi kapsamında, başta işverenler olmak üzere tüm birimlerde bilinç ve duyarlılığın artırılması adına her yıl düzenli olarak ‘Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü’ veriliyor. Bu yıl MTSO da, iş hayatında kadına verdiği desteklerle ödüle aday oldu.

MTSO’nun konuyla ilgili olarak hazırladığı raporun incelenmesi sonrasında, 26 Ocak 2017’de Ankara’da düzenlenen törenle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’ndan teşekkür belgemizi aldık. Biz, bu alanda rol-model görevimizi layıkıyla yerine getirdik. Bu noktada, söz konusu teşekkür belgesi hep birlikte Mersin adına yaptığımız çalışmaların ortak sonucudur. Bir toplumda kadınlar hak ettiği yerde değilse, o toplumun gerçek anlamda bir medeniyete sahip olduğu söylenemez. Bu anlamda, kadınlarımızı gerek çalışma yaşamında,  gerekse toplumsal anlamda hak ettikleri düzeye getirmek, hak ettikleri eğitime ulaşmalarını sağlamak, onları toplumda yüceltmek aslında; medeniyetimizi, Cumhuriyetimizi ve Demokrasimizi yüceltmektir.” (bülten) 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA