Yurttaki öğrenciler üzerinden seçmen usulsüzlüğü mü yapılıyor? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yurttaki öğrenciler üzerinden seçmen usulsüzlüğü mü yapılıyor?


 

CHP Milletvekili Atı, Meclise verdiği soru önergesi ile Mersin’de öğrenci yurtlarında seçmen kaydı usulsüzlüğü yapılıp yapılmadığını sordu!

Anayasa paketi değişikliğine ilişkin referandum sürecin yaklaşması ile usulsüzlük iddiaları artmaya başladı. CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, Mersin’de yurtta kalan öğrenciler üzerinden seçmen usulsüzlüğü yapılıp yapıldığını  sordu.

“BU İDDİALAR DOĞRU MU?”

Mersin merkez ilçelerindeki yüksek öğrenim öğrenci yurtlarında kalan bazı öğrencilerin, okullarından belge almadan ve nüfus müdürlüğüne gitmeden, bir görevli tarafından seçilip, sadece yurtta kaldığına dair evrak imzalatılarak seçmen kaydı taşıma işlemlerinin yapıldığı yönünde ciddi iddialar olduğunu dile getiren Atıcı, “Anayasa değişikliği referandumu öncesi Mersin merkez ilçelerindeki seçmen kayıtlarının usulsüz yapıldığı iddiaları referandum hazırlıklarının adil ve tarafsız yürütülmesine gölge düşürecek hal almıştır. Anayasa referandumu öncesi ‘hayır’ çalışmasını açıkça yürüten kesimlere yapılan saldırı ve baskıların yanında, seçmen kütüklerinde usulsüzlük iddiaları referandum öncesi kutuplaşmayı arttırarak, halkı tehlikeli bir yola sürükleme belirtileri göstermektedir.

‘SEÇİMLERİN NAMUSU’ KORUNUYOR MU?

Halk deyimi ile ‘seçimlerin namusu’, yasal olarak ve ne yazık ki seçimlere taraf olanlar tarafından korunmak durumundadır.

Buna göre; Mersin merkez ilçelerdeki öğrenci yurtlarında kalan bazı öğrencilerin, ‘evet’ vermek sözü ve baskısı altında, yurt görevlilerince alınan imzalı kâğıtlarının kişi olmadan ve okul belgesi olmadan, evraklarının nüfus müdürlüğüne götürülüp seçmen kaydı yapıldığı doğru mudur? Mersin merkez ilçelerinde yüksek öğrenim yurtlarında kalan kaç öğrencinin yeni seçmen kaydı yapılmıştır? Mersin merkez ilçelerinde, yüksek öğrenim yurtlarındaki öğrencilerden kaçına, nüfus müdürlüğüne gelmeden, seçmen kaydı taşıma işlemi yapılmıştır?” sorularına yanıt istedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA