Tek umudu Hükümet! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tek umudu Hükümet!


 

Mersin’de borcu nedeniyle tarlası Ziraat Bankası tarafından satışa çıkartılan Çetin Can isimli çiftçi bankaya taahhüt ettiği parayı bulamadığını belirterek, hükümetten bir kez daha yardım istedi.

SONER AYDIN

Mersinli çiftçi Çetin Can’ın tarlası, 5 yıl önce Ziraat Bankası’ndan çektiği tarım kredisini ödeyemediği için tarafından satışa çıkarıldı. Aldığı 630 bin lira kredi, faizlerle birlikte 1 milyon 200 bin liraya çıkan Çiftçi Can, Mersin 3. İcra Müdürlüğünde satışa çıkarılan tarlasını kurtarabilmek için 1 Mart 2017 tarihinde borcu ödeyeceğine dair taahhüdün altına imza attı. Ancak 29 Aralık’ta yaşanan sel felaketinde sular altında kalan ve gelir elde edemeyen Can, gazetemize yaptığı açıklamada taahhüt ettiği parayı bulamadığını söyledi.

“BU DEFA TARLAMI KURTARAMAM”

Mahkemenin üzerinden 20 gün geçmesine rağmen ne tarlasını satıp borcunu ödeyeceği müşteri bulduğunu ne de tarlasını kurtarmak için eline para geçtiğini dile getiren Can, umudunun Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş’un geçtiğimiz günlerde yaptığı borç yapılandırma açıklamasında olduğunu dile getirdi. Tarlasını hacizden satışa çıkartan Ziraat Bankası’nın Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş’un yaptığı açıklamayı dikkate almasını beklediklerini sözlerine ekleyen Can, “2. Mahkemeden sonra satışı taahhüt karşılığında şimdilik durdurduk. Bankanın yeniden bir satış istemesi gerekiyor. Eğer Ziraat Bankası Hukuk Bürosu hükümetin yayınlayacağı ‘borç yapılandırma’ genelgesini dikkate almaz ve bizi yeniden icraya verirse bu defa tarlamı hiçbir şekilde kurtaramam. Geçtiğimiz yıl icralık olduktan sonra borcumu ödemek için fasulye ekip mahsul almayı ve mahsulü satıp borcumu ödemeyi hedefliyordum ama sel tarlamızla birlikte bizi de vurdu. Ağaçlarım var para olmadığı için bakamıyorum. Sefil bir hayat yaşıyoruz. Yetkililerden yardım bekliyorum” diye konuştu.

“EN BÜYÜK ÜZÜNTÜM TARLAMIN YARI FİYATINA SATILACAK OLMASI”

Gerçek değeri 1 milyon 800 bin lira olan tarlasının ama icrada 700 bin liradan satışa çıkardığını bir kez daha hatırlatan Can, “En büyük üzüntüm 40 yıldır emek verdiğim tarlamın bu fiyata satılacak olması. Bu tarladan başka geçim kaynağımız yok onu da elimizden almak istiyorlar. Bizim tek günahımız borç batağında üretim yapmak, milletimiz için çalışmak. 12 yıl önce tarlama sera kurmayıp da boş bıraksaydım, tarlam şimdi borçsuz olarak elimde olacaktı” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA