CANİ KOCAYA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CANİ KOCAYA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET!


 

Eşini 7 yaşındaki çocuğunun önünde öldüren kocaya Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi emsal teşkil edecek bir ceza verdi.

Karar duruşmasında epilepsi hastası olduğunu ve cinayet sırasında kendinde olmadığını söyleyen kocaya ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.

Mehmet Nabi Batuk 

Mersin’in Toroslar İlçesi Akbelen Mahallesinde yaşayan temizlik işçisi 41 yaşındaki Serkan Titiz, 1 çocuk annesi eşi 36 yaşındaki Figen Titiz ile işten döndükten sonra tartışmaya başladı. 8 Ekim 2016 tarihinde yaşanan olayda Serkan Titiz 7 yaşındaki kız çocuğunun önünde eşi Figen Titiz’i tartışma sırasında boğarak katletmişti. Daha sonra polis tarafından göz altına alınan Serkan Titiz, Adliyeye sevk edilirken "Çok pişmanım. Nefsime ve şeytana uydum. Başından bu yana eşimle sürekli tartışıyorduk" açıklamalarını yapmıştı.

CANİ KOCA KENDİNİ HASTALIĞIYLA SAVUNDU

Serkan Titiz’in ağırlaştırmış müebbet cezası ile yargılandığı davanın karar duruşması Mersin Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleştirildi. Sanık avukatı müvekkilinin epilepsi hastası olduğunu 2 Şubat 2016 tarihinde yine hastalığı nedeniyle hastane başvurduğunu ve cinayeti bilinç dışı işlediği iddiasıyla beraat talep etti. 

“BABAM GARİP DAVRANIŞLAR SERGİLEDİ”

Müşteki avukatları ve Figen Titiz’in ağabeyi Fatih Şahin ise sanık Serkan Titiz’in 7 yaşındaki kızlarının önünde eşini öldürmek suçundan sanığa en ağır ceza olan ağırlaştırılmış müebbet verilmesini istedi. Gözleri önünde annesi öldürülen kız çocuğunun mahkemeye sunulan ifadesinde ise “Okuldan sonra eve geldim. Babam birden garip davranışlar sergilemeye başladı. Sonra kavga etmeye başladılar. Babam televizyon izliyordu. Annemde mutfaktaydı. Annem mutfaktan gelince babam birden annemin boğazını sıktı” İddianamenin okunması, savunmaların ardından mahkeme heyeti karar için ara verdi. Aranın ardından emniyet güçleri ve davayı takip eden STK temsilcileri iki tarafın arasında gerginlik çıkmaması önlem aldı. Daha Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, sanık Serkan Titiz’e ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi. 

“BİR KADIN ASLA YALNIZ YÜRÜMEYECEK”

Duruşmanın ardından Mersin Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı. Burada ilk açıklamayı yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Mersin Temsilcisi Ezgi Kırav, “Sanık müebbet hapis cezası aldı. Bundan daha az verilecek bir cezayı kimse savunamazdı. Her zaman dediğimiz gibi umarım bu son olur. Son kadın cinayeti olur diyoruz. Her zaman kadınlar ile birlikte olacağız. Asla pes etmeyeceğiz. Bütün modern haklarımızı elimize alana kadar, bizden alınmaya çalışan haklarımızı geri kazanabilmek için her zaman davalarda, adliyelerde olacağız. Bir kadın asla yalnız yürümeyecek. Asla pes etmeyeceğiz.   

“ADALET YERİNİ BULDU”

Figen Şahin’in ailesi adına açıklama yapan ağabeyi Fatih Şahin ise olaydan itibaren yanlarında olan stk temsilcilerine ve avukatlara teşekkür ederek, “Adalet yerini buldu” cümlelerini kullandı. 

“BU DAVANIN ARTIK EMSAL TEŞKİL ETMESİ GEREKİYOR”

Figen Şahin’in avukatlığını yapan Av. Ezgi Güçlü mahkemenin sanığın sara hastası olmasından dolayı ceza sorumluluğunun olmadığına karar vermemesinin önemli olduğunu vurgulayarak, “Bu davanın artık emsal teşkil etmesi gerekiyor. Diğer davalarda da bu davalar gibi haksızlığa uğramış, hayatından olmuş veya özgürlükleri kısıtlanmış, cinsel bütünlüğüne zarar verilmiş her kadın için aynı cezaların kullanılması gerekiyor. Bu davanın da çok önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi. 

HİÇ KİMSE HASTALIĞIN ARKASINA SIĞINARAK CİNAYET İŞLEYEMEZ”

Sanığa verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının emsal teşkil ettiğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler ise “Hiç kimse ellerini kollarını sallayarak hastalığının arkasına sığınarak bir kadın cinayetini işlediğinde bunun Türkiye Cumhuriyetinde cezasız kalmayacağını bu dava ile buradan paylaşmak istiyoruz. Burada alınan örnek bir karardır ve Türkiye’nin 4 bir yanındaki kadınlar için çok önemlidir. Ailemize tekrar sabır diliyoruz. Umarız bu adaletli karardan sonra çocuğumuzu daha doğru bir psikoloji ile büyütebilirler” diye konuştu.  

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA