Tarım Fuarı’na sönük açılış! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarım Fuarı’na sönük açılış!


 

Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı konunda ki, tarım sektörünün önemli oyuncularından olan Mersin’de 12. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı sönük bir açılış ile kapılarını açtı!

Hediye Eroğlu

CNR Holding kuruluşu Pozitif Fuarcılık tarafından düzenlenen; “12. Mersin Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı” sessiz sedasız kapılarını açtı. Fuar; CNR EXPO Yenişehir Fuar Alanı’nda 22-25 Şubat tarihleri arasında gezilebilecek

Fuarın açılışı ise sönük bir törenle yapıldı. Vali Özdemir Çakacak’ın, İçişleri Bakanlığı’nca düzenlenen bir toplantı nedeniyle şehir dışında ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da yurtdışında olması nedeniyle katılmadığı açılış, Ankara’nın da ilgisini çekmeyince sönük kaldı!

Fuara Ankara’dan katılım sağlayan tek kişi CHP Merin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu olurken, özellikle iktidar milletvekillerinin açılışta yer almaması dikkat çekti ve tepki topladı.

ESKİ BAKAN DA FUARA İLGİ GÖSTERMEDİ

Ancak günün en ilginç ayrıntısı ise fuarın açılışının yapılacağı saatlerde partililer ile buluşmak üzere kente gelen AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker oldu. 59, 60, 61 ve 62. hükümet dönemlerinde 4 defa Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı olarak görev yaparak kırılması zor bir rekora imza atan ancak bu dönemlerde Mersin’in taleplerine destek bulamadığı Eker, kente kadar gelmesine rağmen fuar açılışına katılmadı!

YATIRIMCILAR VAR, YÖNETİCİLER YOK

Türkiye’nin tarım ürünleri üretimi ve ihracatında önemli bir merkez haline gelen Mersin’de Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı ile tüm sektör bir araya gelirken, siyasilerin ve yöneticilerin ilgisizliği eleştiri konusu oldu.

Kalkınma Bakanlığı himayesinde ve Mersin Valiliği koordinesinde, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) ile Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) işbirliğinde, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin (AKİB) katkılarıyla gerçekleştirilen ‘Ticari İşbirliği Programı’ kapsamında Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerinden (MENA ülkeleri) bir yatırımcı heyetinin de kentte bulunduğu ve fuara katıldığı bir süreçte açılışa ilgisizlik tepki topladı.

“MERSİN FUARCILIĞI BECEREMEDİ”

Geçmişte bakansız açılış yapılmayan fuarda ilgisizliği dile getiren isim ise Büyükşehir Belediyesi’nin MHP’li Başkanvekili Kerim Tufan oldu. Mersin’in fuarcılığı beceremediğini söyleyerek acı bir itirafta bulunan Tufan, “Salondaki katılım sayısının az olması da bunu gösteriyor” dedi.

Fuarların üreticilerle tüketicilerin, satıcılarla alıcıların, pazarla pazarlamacıların buluştuğu mekanlar olduğunu belirten Tufan, “Bu fuarımızın bölgemize, şehrimize, üreticilerimize, çiftçilerimize hayırlar ve bol kazançlar getirmesini temenni ediyorum. Keşke fuara katılım biraz daha yüksek olsaydı. Mersin’de belki fuar kültürü istenen düzeye gelmedi ya da üreticilerimiz fuarın faydasına yeterince inanmadıkları için katılım göstermediler” dedi.

İlgili odaların, fuar vesilesiyle bir arada bulunan üretici ve satıcıları iyi değerlendirerek birer köprü olmaları gerektiğini ifade eden Tufan, yurt dışından gelen temsilcilere de teşekkür etti. Mersin’in konum ve iklim itibariyle 12 ay tarım yapılabilecek bir il olduğunu vurgulayan Tufan, “Maalesef gıda, tarım ve hayvancılık sektörümüz zor durumda. Çiftçimizin, hayvancılarımızın ve üreticilerimizin huzurunu dikkate alan Mersin Büyükşehir Belediyemiz, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nı kurarak, kanunların müsaade ettiği çerçevede üreticilerimize yardım etmeye çalışmaktadır. Bu birimimiz çok farklı türlerde sebze ve meyve fidelerinin dağıtılmasından arıcılığa, hayvancılığa varıncaya kadar ya da çiftçilerimizin eğitimine varıncaya kadar hizmet vermektedir. Kanunların el verdiği ölçüde mağdur olan köylülerimize sulama konusunda da el uzatılmaktadır. Bölgemizde tarımın da hayvancılığın da ziraatın da çok daha gelişeceğini ümit ediyorum ve bu fuarın şehrimize, üreticilerimize ve bölgemize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından fuar; Mersin Vali Vekili Mustafa Özarslan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan, Irak Dohuk İşadamları Derneği Temsilcisi Tahsi Hasan, Umman Ticaret Odası Temsilcisi Badar Ali Alkamashou tarafından açıldı.

POZİTİF FUARCILIK YETERLİ TANITIM VE DUYURU YAPMADI!

Öte yandan geçtiğimiz yıllarda fuar öncesi kapsamlı bir tanıtım organizasyonu düzenleyen CNR Holding kuruluşu Pozitif Fuarcılık Şirketi’nin de bu yıl özensiz bir tanıtım çalışması yapması dikkat çekti. Fuar öncesi kenti bilboardlarla donatan ve pek çok basın yayın kuruluşu aracılığıyla duyuru yaparak, Mersinliler başta olmak üzere çevre illerdeki sektör paydaşlarını etkinliğe davet eden şirketin, bu yıl bu çalışmaları düşük seviyede yapması da tepki topladı. Şirketin bu tutumu da ‘fuarcılık başlamadan bitiyor mu?’ yorumlarına neden olurken kentte fuarcılığın gelişimi için yıllardan buyana çalışmalar yürüten Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) bu duruma sessiz kalması da ayrı bir eleştiri konusu oldu.

“HER YIL TARIM FUARIMIZ KÖTÜYE GİDİYOR”

Kent yöneticileri ve siyasilerine tepki gösteren Mersin Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Topril, “Mersin’in yöneticileri maalesef hiç ilgi göstermediler. Mersin tarımın gözbebeği olan bir ilimizdir ama tarım fuarımız hiç bir zaman bu yıl ki kadar rezil olmamıştı. Kentten katılım çok az oldu. Tüm siyasilerimizin tarım fuarında olması gerekirdi. Hiçbir bürokratımız, milletvekilimiz katılım sağlamadı. Esnaflarımızdan da ciddi bir katılım yok. Tarım fuarı her yıl kötüye gidiyor. Geçen sene daha iyiydi, bu sene daha sönük oldu. Ben normalde İstanbul’daki bal fuarına gidecektim. Ama Mersin olunca buraya geldik. Şimdi içler acısı durumdayız” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA