Köyler şampiyonluk için yarışacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Köyler şampiyonluk için yarışacak


 

Toroslar Belediyesi’nin bu yıl 10’uncusunu düzenleyeceği, ‘Köylerarası Geleneksel Futbol Turnuvası’nın kuraları çekildi.

Kent Merkezinden 44 köy takımının 8 grupta mücadele edeceği turnuva; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı haftasını kapsayan tarihler arasında gerçekleştirilecek.

Toroslar Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen kura çekimine, Belediye Başkanı Hamit Tuna, turnuva tertip komitesi ve muhtarlar ile takımların temsilcileri katıldı. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Türkiye’de örnek gösterilen bir organizasyon haline gelen turnuvanın kura çekimi öncesinde bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, turnuvayı düzenlemelerindeki amaçlarının köyler arasındaki dayanışmayı ve kaynaşmayı daha da güçlendirmek olduğunu söyledi. Bu yıl da turnuvaya katılımın fazla olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Başkan Tuna, tüm takımlara özgüvenlerinden dolayı teşekkür ederek, müsabakaların fair play, centilmenlik, dostluk ve kardeşlik çerçevesinde geçmesini temenni etti.

Başkan Tuna: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başlatacağımız ve 30 Ağustos Zafer Bayram’ında finalini oynatacağımız turnuvamızın bazı maçlarını bu yıl da yaylalarımızda yapacağız. Yaz ayında her hafta köylerimizde bir etkinlik olsun istiyoruz. Ayvagediği ve Gözne Sahalarımızdaki düzenleme çalışmalarını da tamamladık. Ön grup maçlarını da ilçe merkezimizdeki sahalarımızda gerçekleştireceğiz. Turnuva ile amacımız, köylerimizde eskiden de var olan dayanışma ve kaynaşma ruhunu daha da önde tutmak ve şimdi mahalle olan eski adıyla köylerimizdeki insanlarımızı bir araya getirmektir. Turnuvanın sonunda herkes şampiyon olmak ister ama önemli olan fair play ölçüsünde bir mücadele vermektir. Organizasyonda emeği geçen mesai arkadaşlarıma, turnuvaya katılan tüm köy takımlarımıza ve muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Tuna, turnuvanın fikstürünün önümüzdeki günlerde belirleneceğini kaydederek, sporseverlerin fikstüre; www.toroslar-bld.gov.tr adresinden ulaşabileceklerinin bilgisini de verdi.

Başkan Tuna’nın konuşmasının ardından 44 köy takımı arasında kura çekimi yapıldı. TFF ve FİFA oyun kurallarının geçerli olacağı turnuvada, maçlar 40’ar dakikalık 2 devre halinde oynanacak. Takımlar listelerinde 21, maç kadrolarında ise 18 sporcu bulundurabilecek. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA