EMEKLİLER “HAYIR” DİYECEK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EMEKLİLER “HAYIR” DİYECEK!


 

Mersin’de Emekli-Sen üyeleri 16 Nisan’daki referandumda ‘Hayır’ oyu vereceklerini açıkladı.

SONER AYDIN

DİSK’e bağlı Tüm Emekliler Sendikası (Tüm Emekli-Sen), 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandumda verecekleri oyu açıkladı. Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya gelen sendika üyeleri gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile referandumda ‘Hayır’ diyeceklerini duyurdu. Sendika adına açıklama yapan şube başkanı Adil Aleybeyoğlu, referanduma sunulan yeni sistem ile birlikte parlamenter sistemin ortadan kaldırılacağını savundu.

“CUMHURBAŞKANI’NIN TARAFSIZLIĞI ORTADAN KALKACAK”

Anayasa değişikliğinin referandumdan geçmesi halinde Cumhurbaşkanı’nın tarafsızlığının ortadan kalkacağını öne süren Aleybeyoğlu, “Yani Cumhurbaşkanı tarafsız ve bağımsız olmayacak yandaş olacak. Meclis hükümeti kendi içinden çıkarmayacak, meclisin bakan ve cumhurbaşkanı, yardımcılarını denetleme yetkisi olmayacak. Cumhurbaşkanı tüm yardımcılarını ve bakanları kendi atayacak, istediğini zaman görevden alacak. Atanan bakan ve yardımcıları sadece Cumhurbaşkanına karşı sorumlu olacak kimseye hesap vermeyecekler ve Cumhurbaşkanı ne derse onu yapacaklar. Cumhurbaşkanı kendi atadığı bakan ve yardımcılarına bile sormadan istediği an olağan üstü hal ilan edecek, ülkeyi KHKile yönetebilecek, kendi yasasını kendi çıkartıp uygulayacak, meclis göstermelik olacak. Yargı bağımsızlığı ortadan kalkacak 13 üyeli hakimler ve savcılar yüksek kurulunun bütün üyeleri doğrudan ya da dolaylı Cumhurbaşkanınca atanacak, 15 üyeli anayasa mahkemesinin üyesini Cumhurbaşkanı atayacak. Cumhurbaşkanlığı diye sunulmaya çalışılan sistem hesap vermeyen sorgulanıp yargılanamayan bir tek adam diktatörlüğü demektir. Bu kadar yetki kimseye tek başına verilemez” diye konuştu.    
    
    


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA