ÖĞRENCİLERE, ‘ENGELLERİ EMPATİ İLE AŞALIM’ ETKİNLİĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖĞRENCİLERE, ‘ENGELLERİ EMPATİ İLE AŞALIM’ ETKİNLİĞİ


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli bireylerin günlük hayatta yaşadıkları zorlukları herkesin anlayabilmesi için hayata geçirilen “Engelleri Empati ile Aşalım” adlı farkındalık etkinliği devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı tarafından engelli vatandaşların günlük hayatta yaşadığı fiziki engellere dikkat çekmek amacıyla her ay farklı mekânlarda gerçekleştirilen programın bu defaki adresi Mersin Özel Bilim Akademi Etüt Merkezi oldu.

Merkezde eğitim gören çocuklara yönelik olarak gerçekleştirilen ve oldukça yoğun ilgi gören programda, yaşları 10-15 arasında değişen öğrenciler, yerlere döşenen plastik sarı kılavuz izler üzerinde, göz bandı ve beyaz baston kullanarak yürümeye çalıştı.
Bazı çocukların tekerlekli sandalye ve ekran okuyucu yazılım programı sayesinde görme engellilerin kullanımına uygun hale getirilen bilgisayarı kullanarak katıldığı ‘empati’ etkinliği sayesinde günlük yaşamını herhangi bir fiziki zorluk ile karşılaşmadan sürdürmekte olan engelsiz öğrenciler, engelli bireylerin günlük hayatta yaşadıkları fiziki zorluklara birebir şahit oldular ve engelli bireylerin yaşamlarının farkına vardılar.
“Engelleri Empati ile Aşalım” farkındalık programına katıldıktan sonra engelli olmanın ne kadar zor olduğunu anladıklarını ve artık engelli vatandaşlara karşı daha duyarlı olacaklarını belirten öğrenciler, engellilerin günlük hayatta yaşadığı zorlukları bu etkinlik ile empati kurarak anladıklarını ve hayatlarının bundan sonraki kısmında bu gerçeği bilerek hareket edeceklerini ifade ettiler.
Etkinliğin etüt merkezlerinde yapılması için talepte bulunan Mersin Özel Bilim Akademi Etüt Merkezi kurucusu Harun Balık, taleplerinin yerine getirilmesinden dolayı Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Biz çocuklarımızın eğitim ve öğretimini üstlenmiş durumdayız. Ama çocuklarımızın merhametli ve vicdanlı olmaları bizim için en az eğitim kadar önemli. Bugün bunu başarmaya çalıştık ve başarmış gibi de görünüyoruz. Çünkü çocuklarımız çok hevesli. Mersin Büyükşehir Belediyemize de teşekkür ederiz” dedi.  (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA