“SURİYELİ SIĞINMACILAR OY KULLANACAK MI?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SURİYELİ SIĞINMACILAR OY KULLANACAK MI?”


 

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, Suriyeli sığınmacılara oy kullandırılacağı iddialarını sordu.

“Başkancı Anayasa teklifinin halk oylaması öncesi, Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verileceğinin ve dolayısıyla Suriyelilerin oy kullanabileceğinin açıklanması toplumsal barışı ve seçim güvenliğini tehdit edecek şekilde tartışmalara sebep olduğu gözlenmektedir” diyen Atıcı, “İç savaştan kaçıp ülkemize sığınan Suriyeli sayısının 3 milyon 551 bin olduğu bildirilmiştir. Kontrolsüz şekilde ülkemize kabul edilen ve yaşamları planlanmayan sığınmacılar ülkemizde önemli sosyal ve ekonomik sorunlara yol açmaktadır.

Her dört gençten birinin işsiz olduğu ülkemizde, sığınmacılar işsiz sayısına dâhil değildir. Sığınmacılara iş bulma ve yüksek öğretimde vatandaşlarımızdan farklı ayrıcalıklar tanınmasından sonra, sığınmacıların vatandaşlığa alınacağının açıklanmasının tepkilere yol açtığı gözlenmektedir.
2013 yılından bugüne kadar kaç Suriye uyruklunun ve hangi özellikleri nedeniyle, hangi illerimizde vatandaşlığa kabul edildiğini sorduğumuz ‘Soru Önergelerimiz’e cevap verilmemesi halk arasında önüne geçilemez şekilde tehlikeli sonuçlar doğurabilecek söylentilere yol açmaktadır.
Aşağıdaki sorularımın Anayasamızın öngördüğü sürede cevaplanması, halk oylaması öncesi toplumsal barış ve seçim güvenliğine katkı yapacaktır.
Buna göre; 2010 yılından bugüne kadar Suriye uyruklu kaç kişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına alınmıştır? 2010 yılından bugüne kadar vatandaşlığa kabul edilen Suriye uyrukluların yıllara göre ve illere göre dağılımı nasıldır? 16 Nisan 2017’de yapılacak halk oylamasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına alınan kaç Suriye uyruklu oy kullanacaktır? Başkancı Anayasa teklifinin oylanacağı 16 Nisan 2017’ye kadar kaç kişiye daha vatandaşlık verilmesi planlanmaktadır? Seçim takvimi işlemeye başladıktan sonra vatandaşlığa geçenler oy kullanabilecek midir?” diye konuştu. (bülten) 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA