Mersin vaat değil icraat bekliyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin vaat değil icraat bekliyor!


 

Haftasonu kentte bir dizi temaslarda bulanan Kalkınma Bakanı Elvan, yapımı yılan hikayesine dönen Çukurova Havalimanı için demiryolu müjdesi verirken, Turizm Bakanı Avcı da, kentin sahip olduğu 8 turizm bölgesine hiçbir yatırım olmazken, 2 yeni bölgeyi daha turizm bölgesi ilan etmekle övündü!

HEDİYE EROĞLU

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan bir dizi incelemelerde bulunmak ve açılışlara katılmak üzere haftasonu Mersin’e geldi.

Temaslarına Vali Özdemir Çakacak’ı ziyaret ederek başlayan bakanlara; Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın da eşlik etti.

“ÇUKUROVA HAVAALANINA DEMİRYOLU GELECEK”

Bakan Elvan, Mersinlilere bir müjde vererek Çukurova Bölgesel Havalimanının yapımına başlandığını ve havaalanının kara yolunun yanı sıra demir yolu hattıyla da Mersin ve Adana’ya bağlantısının sağlanacağının bilgisini verdi. Konuyla ilgili olarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının gerekli çalışmaları tamamladığını ifade eden Bakan Elvan, “Havaalanı yapımı kapsamında karayolu ile birlikte demiryolunun yapımı da gerçekleşecek. Dolayısıyla havaalanına gelen bir yolcu, tren vasıtasıyla hem Mersin’e hem de Adana’ya gelme imkânına kavuşacak. Bunu da vatandaşlarımızla paylaşmak istiyorum’’ ifadelerini kullandı.

ÖZEL SEKTÖR YAPAMADI, DEVLET ÜSTLENDİ

Mersin'deki Çukurova Bölgesel Havalimanı için Mayıs 2013'te temel atma töreni yapıldı. Ancak, 357 milyon Euro yatırımla 3 yılda tamamlanması beklenen projenin üstlenicisi Koçoğlu İnşaat mali sıkıntıya girdi: iflas erteleme istedi. Firmanın projeyi tamamlayamaması nedeni ile, yeni bir ihale süreci başlatıldı.

30 milyon yolcu kapasitesine sahip ve 7 bin kişiye istihdam imkanı sağlayacak Çukurova Havalimanı Projesi'nde Yap-İşlet-Devret modelinden vazgeçildi ve havalimanının yapım işini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı üstlendi.

16 Mayıs'ta Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yapım ihalesine çıkıldı ve 19 firma havalimanının yapımına talip oldu. Ancak ihale ile ilgili Kamu İhale Kurumu'na itirazda bulunuldu ve süreç uzadı. İtiraz süreci geçen hafta bitti ve yeni bir firma belirlendi. Yeni firmaya 10 gün içinde itiraz gelmedi ve süreç tamamlandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın, ihaleyi 224 milyon 874 bin liralık teklifi ile kazanan Hazaryol ve Budakyol Ortak Girişim Grubu ile sözleşme imzalandığın

TURİZM BÖLGESİ SAYISI 10’A ÇIKTI

Konuşmasında, Mersin’de ilan edilen turizm bölgelerine değinen Bakan Nabi Avcı da, mevcut 8 turizm alanına 2 tane turizm bölgesi daha ilave ettiklerinin bilgisini paylaşarak, “Son Mersin ziyaretimizde verdiğimiz sözün gereğini de böylelikle yerine getirmiş bulunuyoruz. Gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra hayata geçecek olan turizm bölgeleri, Mersin’in turizm alanında hak ettiği yere ulaşmasında önemli rol oynayacaktır” dedi.

2003 yılında Mersin’e kültür ve turizm alanında yapılan yatırımın 60 bin TL olduğunu, fakat 2016 yılında 20 milyon TL’nin üzerinde bir yatırım yapıldığını vurgulayan Bakan Avcı konuşmasının sonunda, 2017 yılı içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Mersin için hazırlanan yatırım programında yer alan projeleri de tek tek paylaştı. Avcı; rakamlara bakıldığında Mersin’in kültür ve turizm alanında giderek daha fazla hizmet ve pay aldığını sözlerine ekledi.

TARSUS KAZANLI VE KARBOĞAZI BEKLİYOR!

Ancak Mersin’in sahip olduğu 8 turizm bölgesinin hiç biri yatırımcıya tahsis edilemezken, yıllardır bir arpa boyu yol kat dilemedi. Özellikle Tarsus Kazanlı Turizm Projesi ile Karboğazı en çok öne çıkan yatırım bölgeleri olurken, bu alanlardaki yatırım ve yol yapım çalışmaları da gerçekleşemedi.

Tarsus-Kazanlı’da yatırım için tahsis yapılan 5 firmadan yıllarca yatırım yapmamaları nedeniyle araziler geri alındı. Ancak firmalar bu sürece  itiraz ederek, hukuki süreç başlattı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA