Akdeniz’de dönem sonu sergisi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdeniz’de dönem sonu sergisi


 

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Çilek Mahalle Evi, çeşitli branşlarda verdiği eğitim programlarının ürünlerinin yer aldığı bir dönem sergisi açtı.

 "Çilek Tadında Dönem Sonu Sergisi" temasıyla açılan sergide, kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Akdeniz Belediyesi Mahalle evlerinde beceri edindirme kurs programları devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Çilek Mahalle Evi, bu kapsamda sürdürdüğü eğitim programlarına devam eden kursiyerlerin eserlerinin yer aldığı bir dönem sonu sergisi açtı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen eğitim kurslarında yer alan kursiyerler, farklı eğitim programlarına devam ederek ürettikleri eserleri görücüye çıkardılar. "Çilek Tadında Dönem Sonu Sergisi" temasıyla Çilek Mahalle Evi fuayesinde açılan sergiye Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri, kursiyerler ve aileleri ile çok vatandaşlar katıldı. Düzenlenen eğitim programları hakkında bilgi veren Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri, Çilek Mahalle Evinde resim, bağlama, hazır giyim ve takı tasarım alanlarında kurs açtıklarını belirttiler. Bu tür programlarla görsel ve işitsel alanlarda bireylerin kendi yeteneklerini keşfetmelerini ve bunları geliştirme imkânı bulduklarını ifade eden yetkililer, bunun yanı sıra hazır giyim ve takı tasarım gibi kurslara devam eden öğrencilerin ev ekonomisine katkı sağlayacak bir üretim sergilediklerini dile getirdiler.

"DAHA FAZLA SAYIDA MAHALLE EVİ İNŞA EDECEĞİZ"

Akdeniz ilçesinin birçok mahallesinde, bu tür eğitimlerin verildiği ve insanların bir araya gelerek sosyal yönden geliştirebilecekleri sosyal donatı alanlarına yatkın bir demografik yapı bulunduğuna dikkat çeken Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, bu açıdan mahallelerdeki bu kültür evlerini önemsediklerini vurguladı. Kısa zaman içerisinde mahallelerde bu tür kültür evlerinin sayısını arttıracaklarının altını çizen Kaymakam ve Başkan Aktaş, "Şu anda teknik personelimiz ve ilgili yöneticilerimiz, mahallelerimizde uygun fiziki alan ve arsa araştırması içerisindeler. Oluşturacağımız tip projelerle bu tür merkezlerimizi çoğaltacağız. Vatandaşlarımızın, gerek beceri ve meslek edinebilecekleri kurslarla ve gerekse birlikte vakit geçirebilecekleri diğer sosyal aktivitelerle bu merkezlerden azami ölçüde yararlanacaklarını düşünüyoruz. En kısa sürede farklı mahallelerimizde bu konuda çalışmalara başlayacağız" dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA