MECLİSTE KAOS VAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MECLİSTE KAOS VAR!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde geçen hafta yaşanan ‘komisyonlar çalışmayı engelliyor’ tartışması farklı bir boyut kazandı.

Başkan Kocamaz, AKP’li İsmail Yerlikaya’nın başkanlık yaptığı İmar Komisyonu’nu değil, Plan Bütçe Komisyonu’nu kast ettiğini söyleyerek, geç kalan kararlar nedeniyle fırsatçılara zemin yaratıldığını savundu. 

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hafta başında yapılan Şubat Ayı Birinci Meclis Birleşimi’nde Başkan Burhanettin Kocamaz’ın inatlaşma nedeniyle komisyonların çalıştırılmaması üzerine meclis üyelerinin eleştirmesi ilişkin tartışmalar devam ediyor. Meclis toplantısının dün yapılan ikinci birleşiminde AKP’li İmar Komisyonu Başkanı İsmail Yerlikaya’nın yanıt hakkını kullanması ile tartışma farklı bir boyut kazandı. 

“FIRÇA YEDİK HIZLANDIK”
Yerlikaya, gecikmeleri doğrular nitelikte kararların komisyondan savunma yaptı. Teknik konularda çeşitli kurum ve kuruluşlardan yazışma yaparak görüş istediklerini ve gecikmelerinde bundan kaynaklandığını söyleyen Yerlikaya, ancak Başkan Kocamaz’ın eleştirilerini üzerilerine alınmadıklarını söyledi. 
Öte yandan başka bir meclis gündeminin görüşmeleri esnasında Yerlikaya, “Geçen toplantıda yediğimiz fırçadan sonra çalışmalarımıza hız verdik” yorumunda bulunmayı da ihmal etmedi. 
Başkan kocamaz ise AKP MHP kavgası büyüyor başlığıyla verdiğimiz haberin gerçeği yansıtmadığını savunarak, komisyonlarca engellendiğini doğruladı.  

TAKSİ DURAKLARI GECİKTİ, FIRSATÇILAR HAREKETE GEÇTİ
Eleştirdiği komisyonun İmar Komisyonu değil, Plan Bütçe Komisyonu olduğunu ifade eden Kocamaz da, geçen toplantıda genelleme yaptığının da altını çizdi.
Plan Bütçe Komisyonu’nu ise özellikle yeni yapılan Şehir Hastanesi ile Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi etrafında oluşturulacak yeni taksi duraklarının belirlenmesine ilişkin kararın bilinçli olarak aylardır geciktirmekle eleştirdi. 
Başkan Kocamaz, Konuyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonuna hitaben “Sizi bu konuda uyarmıştım. Özellikle acele edilmesini istemiştim. Çünkü fırsatçılar iş başında olmayan durak yerlerini fahiş fiyatlara satanlar var. Sonra bunları oradan çıkartmak için Kaymakamlık ile Zabıta ile biz uğraşıyoruz. Bu konu kaosa neden olur demiştim. Beni dinlemediniz” diyerek sitemde bulundu. 

KOMİSYONDA FİKİR ANLAŞMAZLIĞI MI VAR?
MHP’li Plan Bütçe Komisyonu üyesi Muhammed Uçar, ise konunun kendilerine geç intikal ettiğini belirterek savunma yaptı. Ancak söz konusu bölgelerde oluşturulacak taksi durakları ile ilgili komisyonda fikir anlaşmazlığı olduğu ve gecikmenin de bundan kaynaklandığı öne sürüldü. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA