MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ BAŞLADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ BAŞLADI!


 

Mersin Valiliği’nin önderliğinde ilan edilen Milli İstihdam Seferberliği kapsamında kamu kurumu niteliği taşıyan meslek örgütlerinin yöneticileri ile istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Milli İstihdam Seferberliği’nin ilk istişare toplantısı Mersin Valiliğinde gerçekleştirildi. Vali Özdemir Çakacak’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO)Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mersin Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, MTB Meclis Başkanı Hüseyin Arslan, MersinEsnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB)Başkanı Talat Dinçer ve Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTSOB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) İl Müdürü Mustafa Kutlu ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Necmettin Öz katıldı.

Toplantıda, katılımcılara özel sektöre verilecek teşviklerin düzenlendiği 657 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ilgili bir sunum yapılırken; istihdam seferberliğininhem çalışan hem de işveren açısından bir fırsata dönüştürülmesi, ilimizde istihdamın dolayısıyla da üretimin arttırılarak il ve ülke ekonomisine katkı sunulması konusunda yapılması gerekenler görüşüldü.

YAPILMASI GEREKENLER BELİRLENDİ
Toplantı sonrasında meslek örgütü temsilcileri ile ile birlikte açıklama yapan Vali Özdemir Çakacak; gerçekleştirilen toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan Milli İstihdam Seferberliği kapsamında Mersin’de yapılması gerekenlerin belirlendiğini dile getirdi. Meslek örgütü temsilcileri ile birlikte ilk etapta özel sektörde istihdam edilen eleman sayısının en az yüzde beş fazlası kadar istihdam yapılması konusunda fikir birliğine vardıklarını belirten Çakacak, “Türkiye Cumhuriyeti büyük ve güçlü bir devlettir. Özel sektörümüz ise dünyanın her tarafında kendisinden övgüyle söz ettiren iş insanlarımızdan oluşmaktadır. Devletimizin sağladığı bu desteklemeler sayesinde iş insanlarımız daha fazla istihdam sağlayacak, vatandaşlarımız iş sahibi olacak, bu sayede sosyal barışa katkı sağlanacak veekonomik büyüme hızlanacaktır. Tüm odalarımızı, özel sektörümüzü ve iş insanlarımızı Milli İstihdam Seferberliğine katkıda bulunmaya davet ediyorum” dedi.

İSTİHDAM YÜZDE 5 ARTTIRILACAK
Vali Çakacak’ın açıklamalarının ardından söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, istişare toplantısında kararlaştırılan %5 istihdam arttırma hedefinin sonuna kadar arkasında olduklarını vurgulayarak “İstihdam bizim sosyal huzurumuz için çok önemlidir. Yeni istihdam imkanlarıyla birlikte İŞ-KUR’a kayıtlı olup da istihdam bekleyen vatandaşları da kendi işyerlerimizde görmek istiyoruz” şeklinde konuştu ve Vali Özdemir Çakacak’a böyle bir organizasyon düzenleyerek özel sektördeki işverenleri istihdam konusunda daha da yüreklendirdiği için teşekkürlerini sundu.

İSTİHDAM İÇİN 12 MİLYAR TL EK İSTİHDAM FONU YARATILDI
Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir ise hükümetin 12 milyar TL değerindeki ek istihdam fonun çok büyük bir fedakârlık olduğunu vurgulayarak, böyle önemli bir destekleme neticesinde sağlanacak sosyal barışın ve kayıt dışı istihdamdan yakınan işverenlerin kayıt altına girmelerinin önemine değindi. Sözlerinin sonunda Vali Özdemir Çakacak’ın öncülüğünde, özel sektör işverenleri olarak tüm işverenlere bu seferberliğe katılmaları yönünde çağrıda bulunduklarını ifade eden Özdemir, bu çerçevede Türkiye’nin, Mersin’in, çalışan ve çalıştıranların çok önemli kazanımlar sağlayacağını kaydetti. 

ESNAF ÜSTNDEKİ YÜKLER AZALTILMALI
Konuşmasına yoğun emek sarf ederek çalışan esnaf ve sanatkarlar olarak bugüne kadar en büyük sıkıntılarının üzerlerindeki yüklerin fazlalığı olduğunu belirterek başlayan ESOB Başkanı Talat Dinçer de esnafların bu sayede Devletin sağladığı tüm imkanlardan daha da fazla yararlanacağını belirtti. Konuşmasının devamında özellikle küçük esnaf ve sanatkâra seslenen Başkan Dinçer, “Bugüne kadar yanınızda gayri resmi çalıştırdığınız insanlar varsa bu kanundan yararlanarak hemen kayıt altına alınmasını sağlayalım. Devletimizin sigorta primi konusunda sağladığı desteklemeler sayesinde küçük esnafımız çok fazla yükün altına girmeden bu fırsattan faydalanabilecektir. Tüm esnafımızın Milli İstihdam Seferberliği ’ne destek vermesini arzu ediyorum” şeklinde konuştu ve sözlerini esnafları, Devletimizin sağladığı böyle büyük bir fırsat hakkında en iyi şekilde bilgilendirmesi nedeniyle Vali Çakacak’a teşekkürlerini sunarak noktaladı. 
MTSOB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli da, iş dünyası için büyük önem taşıyan bu fırsat sayesinde toplumda sosyal barış gerçekleşeceğini, işverenle çalışan arasında oluşan bu bağın toplumsal bağları da güçlendireceğini ifade ederek, emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür etti.

“ARTIK KONUŞMAK YOK İCRAAT VAR”
Mersin Deniz Ticaret odası (MDTO) Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu da çok önemli bir zamanda alınan bu çok önemli kararı hızla hayata geçirerek en kısa sürede belirlenen hedefin üzerine çıkacaklarını artık konuşmak yerine icraat gerçekleştireceklerini kaydetti.
Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hüseyin Arslan da “Valimiz Sayın Özdemir Çakacak’ın verdiği motivasyonla bu hedefi fazlasıyla aşacağımıza inanıyorum. Bugüne kadar çok güzel çalışmalar ve projeler gerçekleştirdik. Bu projeyi de ilk olarak odamızın meclisinde uygulamaya koyacağız. Seferberliğin dalga dalga tüm Mersine yayılacağına inanıyorum. Bizleri böyle hassas bir konuda bir araya getirdiği için Sayın Valimize tekrar teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.(Bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA