STAJYER AVUKATLAR MERSİN’DE YARIŞIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

STAJYER AVUKATLAR MERSİN’DE YARIŞIYOR!


 

Türkiye Barolar Birliği Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışması Akdeniz Bölge Elemeleri Mersin Barosu ev sahipliğinde bugün başlıyor.

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Türkiye Barolar Birliği Avukat Stajyerleri Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması, 57 baroya kayıtlı avukat adaylarının, yedi coğrafi bölgede, aynı gün ve aynı saatlerde, aynı “olay metni” üzerinden yapacakları iddia ve savunma ile gerçekleştirilecek.

Yarışmayla ilgili Türkiye Barolar Birliği’nden yapılan yazılı açıklaya göre; İki aşamalı olarak planlanan yarışmanın ilk aşaması olan Bölge Elemeleri, 18-19 Şubat 2017 tarihlerinde, Türkiye’nin yedi coğrafi bölgesinde, bölge barolarının kendi aralarında belirledikleri ev sahibi baroların illerinde, eş zamanlı olarak yapılacak. Aynı “olay metni” üzerinden yarışacak olan 57 baroya kayıtlı stajyerin oluşturdukları takımlar, çekecekleri kura sonucuna göre “iddia” veya “savunma” yapacak. Takımlara, yargıç masasına oturan jüri üyeleri puan verecek olup, Bölgelerde birinci olan takımlar, Nisan ayı içinde Ankara’da gerçekleştirilecek olan final yarışmasında, yeni bir olay metni üzerinden yapacakları iddia ve savunma ile Türkiye derecesine girme mücadelesi verecek. Yargının kurucu unsuru olan savunmanın temsilcisi avukatı, diğer kurucu unsurlar karar ve sav temsilcileri olan hakim ve savcı ile birlikte, hukuka ve etik kurallara uygun olarak gerçekleştirecekleri yargılama faaliyetine ve duruşmaya hazırlamayı amaçlayan yarışma ile mesleki dayanışmanın da temelleri atılacak, 2017 yılı TBB Avukat Stajyerleri Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması Akdeniz Bölge 
Elemelerine Mersin Barosu ev sahipliği yapacak olup yarışacak Barolar; Akdeniz Bölgesinde; Mersin Barosu’nun ev sahipliğinde; Adana, Antalya, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Mersin ve Osmaniye olmak üzere 7 baro katılıyor. Yarışma Mersin Divan otelinde 18-19 Şubat tarih saat: 09:00 da yapılacaktır. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA