ÇİLEK VE SALATALIKTA HORMON KULLANILMAZ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇİLEK VE SALATALIKTA HORMON KULLANILMAZ


 

Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Karaoğlu, çilek ve salatalıkta gündeme gelen hormon iddialarını yalanladı.

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Şube Başkanı Mustafa Kemal Karaoğlu, son günlerde sebze ve meyvelerde ortaya atılan hormon iddialarını yalanlayarak, bu iddialara kesinlikle inanılmaması gerektiğini söyledi. Televizyon kanallarından bu tür haberler yaparken daha özenli olması gerektiği uyarısında bulunan Karaoğlu, “Özellikle salatalıkta ve çilek hakkında konuşulmaktadır. Bu iki bitkide de hormon kullanılması mümkün değildir. Salatalıkta gibi Sebze türleri Partenokarpik yani döllenme olmadan tohumsuz Meyve oluşumu göstermektedir. Çilek ise; yüzlerce dişi organın birleşerek oluşturduğu bir yalancı meyvedir. Yani çilekte döllenme diye bir olay yoktur, bundan dolayı bu bitkilerde hormon kullanılmaz. Bu tür açıklamalar bilgi kirliliğidir,  halkımız itibar etmesin. Televizyon kanallarından ricamız; Lütfen bu tür haberlerle halkımızın kafasını karıştırmasınlar, konusunda uzman üniversite hocalarımız ya da Ziraat Mühendisleri Odasından bilgi isteyebilirler” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA