KANA BULAYACAKLARDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KANA BULAYACAKLARDI!


 

Polis PKK’nın Akdeniz yapılanmasını çökertirken, Mersin ve Adana’da toprağa gömülü bomba ve silahları da ele geçirerek, teröristlerin ülkeyi kana bulamasını önledi!

Adana Valiliği'ne bombalı araçla düzenlenen ve 2 sivil görevlinin şehit olduğu, 33 kişinin yaralandığı olay ile ilgili soruşturmada önemli gelişmeler yaşanıyor.

Polis yaptığı çalışmada, bölücü terör örgütü PKK'nın Akdeniz Metropol Kuvvetler Sorumlusu "halo dayı" kod isimli Eyüp Çelik’i yakalamak için çok titiz çalışma başlattı. Polis Çelik'in Mardin'den Adana'ya geldiğini belirleyerek Gülbahçesi Mahallesi'ne 25 gün önce operasyon yaptı. Yapılan operasyonda gözaltına alınan zanlı sorguya alındı. Uzman sorgucu ekipler tarafından 25 gün boyunca sorgulanan Çelik her şeyi tek tek anlattı. Çelik ayrıca Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Çamlıyayla bölgesi ve Adana'nın Seyhan ilçesinde bir mahallede gömülü halde 10 kilo c4 patlayıcı, 4 uzun namlulu silah, 1 otomatik tüfek, 1 otomatik tabanca, 33 el bombası ve çok sayıda mermi olduğu bilgisini de verdi. Polis Çelik'in verdiği yerlerde yaptığı kazılarda bu mühimmatlara ulaştı. Polis mühimmatları emniyete getirerek inceleme başlattı.

“PKK'NIN AKDENİZ YAPILANMASI ÇÖKTÜ”
Polis Çelik'in ifadesinden yola çıkarak 3 günde art arda operasyon yaparak aralarında muhtarlarında olduğu 80 kişiyi gözaltına aldı. Ayrıca valilik bombalı saldırısına yardım ettiği ileri sürülen bir kişi daha gözaltına alındı. Polis şimdi bu zanlıları sorgularken Çelik çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
Çelik'in itiraflarıyla ele geçen bombalar sayesinde çok sayıda bombalı eyleminde önüne geçildi. PKK'nın özellikle Mart ayında Adana, Mersin, Hatay ve Antalya'da büyük bombalı eylemler yapmak için bu bombaları gömdüğü belirlendi. Ayrıca uzun namlulu silahlarla da yine bu illerler de polise ve askere karşı eylem yapılacağı öğrenildi. Polisin bu titiz çalışması sonrası bu eylemlerin hepsi önlemiş oldu. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA