ÖĞRENCİLER HÜNERLERİNİ SANTRANÇTA SERGİLEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖĞRENCİLER HÜNERLERİNİ SANTRANÇTA SERGİLEDİ


 

Mersin Üniversitesi tarafından öğrencilere satrancı tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla 46 öğrencinin katıldığı satranç turnuvası düzenlendi.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde 5 tur üzerinden yapılan turnuva sonunda kadınlarda, Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencisi Pınar Aktaş birinci, Mühendislik Fakültesi öğrencisi Merve Emine Erdal ikinci, Tıp Fakültesi öğrencisi Aslıhan Çetinkaya üçüncü oldu. Erkeklerde ise Eczacılık Fakültesi öğrencisi Berkay Özdöver birinci, Mühendislik Fakültesi öğrencisi Mertcan Ergene ikinci, Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Sertaç Altuğ üçüncü Mühendislik Fakültesi öğrencisi Tolga Kaplan dördüncü, Eczacılık Fakültesi öğrencisi Özer Revşen beşinci ve Mühendislik Fakültesi öğrencisi Burak Dabak altıncı oldu. Satranç Topluluğu Danışmanı Öğr. Gör. Mehmet Sadık İnel, düzenlenen turnuvaya katılımın iyi olduğunu ve yıl içinde yapılacak diğer etkinliklerde katılımın daha da artacağına inandığını ifade etti. Öğr. Gör. İnel, satranç takımızın 81 üniversiteden 517 sporcunun mücadele ettiği Türkiye Üniversiteler Arası Satranç Şampiyonası erkekler kategorisinde 3’üncü olduğunu hatırlattı. Öğr. Gör. İnel, gerçekleşen turnuvanın bir amacının da Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonaya takım oluşturmak olduğunu belitti. İnel, öğrencilerin stratejik düşünmelerine yol açan satrancı, kampüsün tüm alanlarına yaymayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA