KOCAMAZ NEDEN GİTMİYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KOCAMAZ NEDEN GİTMİYOR?


 

MHP’de yeni başkana ziyaretler sürüyor ama Burhanettin Kocamaz’dan ses yok!

Geçtiğimiz günlerde MHP Mersin İl Başkanlığı görevine getirilen Atsız Afşin Yılmaz’a hayırlı olsun ziyaretleri sürerken, kentte partinin en önde gelen isimlerinden olan Başkan Kocamaz’ın hala ziyarete gitmemesi ilginç iddiaları gündeme getirdi!

Hediye Eroğlu

Hafta sonu Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından gerçekleştirilen operasyonla Sebahattin Kılıç’ın il başkanlığından alınıp, avukat Atsız Afşin Yılmaz’ın il başkanlığına atandığı MHP’de parti içi gerilim mi var? Bu soruyu gündeme getiren gelişme Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yeni başkan Yılmaz’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretine gitmemesi olurken, ilginç iddialar gündeme gelmeye başladı. 

MHP’DE SULAR DURULMUYOR
Türkiye’de birçok önemli gelişmeye gebe olan 2014 yerel seçimleri öncesinde Mersin’de özellikle MHP7de ciddi bir çekişme yaşanmış, adaylık için birçok isim sahneye çıkmıştı.
Bunlardan ilki daha önce de pek çok kez milletvekili ve Büyükşehir belediye başkan adayı olan Mahmut Tat olmuştu. Bir diğer ismi geçen MHP’li aday adayı ise Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna idi.
Ancak Tarsus’ta 20 yıla yakın belediye başkanlığı yapan Burhanettin Kocamaz yarışı kazanan isim olmuş ve partinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterildi.
Mahmut Tat, seçim öncesi 2013 yılı Kasım ayında genel merkez tarafından görevden alınırken, yerine Kocamaz’a yakınlığı ile bilinen MHP Mersin İl Kurucu Yönetim Kurulu üyesi Sebahattin Kılıç getirildi.
Kılıç’ın 3 yıllık yönetiminde Burhanettin Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütürken, adeta aralarından su sızmadı. Ancak belediyeye sıçrayan FETÖ operasyonları ile dengeler değişti.

KOCAMAZ ŞEHİR DIŞINDAYKEN İL BAŞKANI DEĞİŞTİRİLDİ
Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne birkaç defa operasyon yapılarak pek çok üst düzey yönetici içeri alınırken, soruşturmanın Başkan Kocamaz’a kadar uzayacağı iddia edildi. Soruşturmada henüz böyle bir gelişme yaşanmazken, İlBaşkanı Kılıç da bu süreçten payına düşeni aldı.
Ocak ayı sonunda bir gece ansızın Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatı ile görevden alındı. Konuyla ilgili ilk açıklamalarını gazetemize yapan Başkan Kılıç, “Haberim yok, bana tebliğ edilen bir görev yok” dese de, açıklamasının ertesi günü görevden alındığı kesinleşti ve yerine avukat Atsız Afşin Yılmaz’ın getirildiği bildirildi.
Üstelik bu önemli gelişme MHP’nin kentteki en önemli aktörlerinden olan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanetten Kocamaz, EMİTT Turizm Fuarı için şehir dışına çıktığı günlerde yaşandı. 

KOCAMAZ’A SERT GÖNDERME YAPMIŞTI
Atsız Afşin Yılmaz’ın, Başkan Kocamaz ile mesafeli olduğu parti içerisinde bilinirken, yeni yönetimin basınla buluşmak ve kendini kamuoyuna tanıtmak için düzenlediği basın toplantısında bu durum yapılan açıklamalarla daha da netlik kazandı.
Zira yeni İl Başkanı Yılmaz, isim vermeden Başkan Kocamaz’a gönderme yaparak, “Üzerine basa basa söylüyorum. Hiç kimsenin çıkar ve istikbalinin bir parçası olmayacağız. Sadece ve sadece davamıza ve milletimize hizmet vereceğiz” diye konuştu.

KOCAMAZ’IN EN YAKININDAKİ CAN’DA GİTTİ
Tüm bu gelişmelerin ardından yaklaşık 15 günlük bir süre geride kalırken gerek milletvekilleri gerekse de teşkilat mensupları yeni başkana ‘hayırlı olsun’ dileklerini iletmek ve birlik-beraberliklerini göstermek için ziyaretlerini sürdürdü.
Son olarak önceki gün Başkan Kocamaz’a en yakın isimlerden olan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, MHP Mersin İl Başkanlığı'na atanan Atsız Afşin Yılmaz'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Belediye başkan yardımcıları ve danışmanı ile birlikte Mersin İl Teşkilatını ziyaret eden Başkan Can, MHP’nin ülkenin sigortası olduğunu söyledi.
Başkan Can, “MHP, ülkemizin ve milletimizin sigortasıdır, politikaları ile hep haklı çıkmıştır. Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin işaret ettiği düsturlar doğrultusunda önce ülkem‚ sonra partim‚ sonrada ben diyerek çalışmalarımızı yürüteceğiz. Aldığınız bu kutsal görevde siz ve bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum”  dedi.

“HAREKETİN LİDERİ NE DERSE ONU YAPARIZ”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Başkanı Atsız Afşin Yılmaz da, çok önemli bir süreçte göreve geçtiklerini söyledi. Yılmaz, “Ülkücü hareket, büyük bir dava hareketidir. Hareketin lideri ne derse onu yaparız. Hiçbir zaman Sayın Genel Başkanımızın takdir ettiğini sorgulamadım, sorgulamam. Başkanlığımızdaki yönetim değişikliği, kan değişimi değil, birer nöbet değişimidir. Çünkü, yönetimin dışında olan da, yönetimde görev alan da, hepimiz aynı davaya hizmet ediyoruz. Partimizin her zaman iddialı olduğu Mersin’de  devralınan bayrağın daha yukarılara çıkarılacağına yürekten inanıyorum. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.
Samimi ve sıcak bir ortamda geçen sohbetlerin ardından Belediye Başkanı Şevket Can, Yılmaz’a ziyaretin anısına Kutalmışoğlu Süleymanşah maketini hediye etti.

PARTİ İÇİNDE GERİLİM Mİ VAR?
Ancak tüm bu ziyaretler sürürken Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın hala partisinin il başkanlığına atanan Atsız Afşin Yılmaz’ı ziyaret etmemesi çeşitli iddiaları gündeme getirdi. Kocamaz’ın, bu değişikliğe karşı olduğu ve Yılmaz ile çalışmak istemediği ileri sürülürken, bu amaçla ziyaretine gitmediği ileri sürüldü. Kulislerde çalkalanan bir diğer iddia ise Atsız Afşin Yılmaz’ın da Kocamaz’ın bazı uygulamalarından rahatsız olduğu ve bu nedenle başkana mesafeli durduğu iddia edildi. Bu durumun parti içinde çekişmeye ve gerilime neden olduğu gündeme gelirken, önümüzdeki günlerde bu durum daha fazla gün yüzüne çıkartacak gelişmelerin yaşanabileceği savunuldu. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA