AYAKKABI BOYACILARI BELEDİYEYE TEPKİLİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AYAKKABI BOYACILARI BELEDİYEYE TEPKİLİ!


 

Mersin’de “yenilenen” Ulu Cami Meydanı ve Yoğurt Pazarı’nda ayakkabı boyacılığı yapan vatandaşlar, kış ortasında açıkta kaldıklarını söyleyerek belediyeye tepki gösterdi.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Temmuz ayında başlatılan ve Yoğurt Pazarı, Silifke Caddesi, Ulu Cami Meydanı ile Atatürk Caddesi’ni kapsayan kentsel tasarım ve yenileme projesi çalışmalarında sona gelindi. Çalışmalar kapsamında Ulu Cami Meydanı ve Yoğurt Pazarı civarında ayakkabı boyacılığı yapan yurttaşlar, yerlerinden edildikleri için büyükşehirden şikayetçi oldu. Mersin’de simge haline gelen ayakkabı boyacıları, üstü kapalı kulübe şeklindeki yerlerinin sökülüp açıkta bırakıldıklarını ve yaklaşık 1 yıldır açıkta çalışmak zorunda kaldıklarını söyledi. 20 yıldır Yoğurt Pazarı’nda ayakkabı boyacılığı yapan Mehmet Darılma isimli yurttaş, “Kış geldi üstümüz, etrafımız açıkta kaldı. Yağmurda, çamurda iş yapmaya çalışıyoruz, ekmek parası kazanırken hasta olduk. Yetkililerle defalarca görüştük, dilekçe verdik fakat herhangi bir çalışma yapılmadı. Bakmak zorunda olduğumuz bir ailemiz var. Bu işten para kazanıp evimize ekmek götürüyoruz. Bu durumun bir an önce düzeltilmesini istiyoruz” dedi. 

“PARK TAŞ YIĞININA DÖNDÜ”
Kentsel Tasarım Çalışmaları kapsamında restore edilen Yoğurt Pazarı’nın son halini de eleştiren Darılma, “Eskiden burada daha fazla yeşillik vardı. Park taş yığınına çevrildi. Eskiden buraya daha fazla insan gelip oturuyordu. Vatandaşlarda memnun değil bu durumdan. Parkın eski hali daha güzeldi” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA