DEMİRYOLU İŞÇİLERİNE JANDARMA MÜDAHALESİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DEMİRYOLU İŞÇİLERİNE JANDARMA MÜDAHALESİ!


 

Yenice mahallesinde TCDD’nin 4’üncü hat projesinde çalışan ve 4 aydır ücret alamadıkları, sigortalarının eksik yatırıldığı gerekçesi ise iş bırakan taşeron işçiler haklarını ararken jandarma müdahalesine maruz kaldı.

Haber Merkezi

Tarsus’a bağlı Yenice mahallesinde TCDD’nin 4’üncü hat projesinde çalışan taşeron işçiler 4 aydır ücret alamadıkları ve sigortalarının eksik yattığı gerekçesi ile bir haftadır eylemde. Dalgıçlar, Nuhoğlu, Ulaşım İnşaat ortak girişiminde kalıp, demir imalatında çalışan taşeron işçiler ayın 8 Şubat’ta d-400 karayolu üzerindeki şantiye alanında iş bıraktı. Taşeron firmaya bağlı çalışan işçiler jandarma zoruyla şantiye alanından çıkarılmak istenince işçiler çatıya çıkarak direnişlerine devam etti. Şantiye alanına gelen çok sayıda jandarma ve TOMA ile çatıdan indirilen işçilerin direnişi şantiye dışında devam ediyor. 

Taşeron firma ile günlük 130 lira yevmiye ile anlaşan ancak sigortaları asgari ücret üzerinden yatırılan işçiler, firma tarafından kandırıldıklarını savundu. Taşeron firmanın kendilerine “Bizim kapımıza gelmeyin” dediğini dile getiren işçiler, kendilerine bir muhatap bulamadıklarını dile getirdi. İşçilerin şantiye alanında direnişi devam ederken, çok sayıda jandarma ve TOMA’nın da yine bölgede konuşlandırıldığı öğrenildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA