İŞTEN ATILAN BELEDİYE İŞÇİLERİ: “BUGÜNLER GEÇECEK!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞTEN ATILAN BELEDİYE İŞÇİLERİ: “BUGÜNLER GEÇECEK!”


 

Akdeniz Belediyesi’nde işinden edilen işçi ve memurlar işlerine geri dönmek için itirazda bulundu. İşçiler; “Bugünler geçecek, hepimiz işimizin başına döneceğiz” diye konuştu.

SONER AYDIN

Mersin'de İçişleri Bakanlığı tarafından HDP'li Akdeniz Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Akdeniz Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş’ın göreve gelmesinin ardından belediyede yaşanan işten atmalara tepkiler artıyor. Belediyeden sözleşmeleri bittiği gerekçesiyle işlerine son verilen çalışanlara önceki gün yenileri eklendi. Belediyeden 21’i memur, 10’u işçi olmak üzere 31 kişinin işine son verildi. Karara tepki gösteren DİSK Genel-İş Şubesi, belediyeden çıkartılan işçilerle birlikte Akdeniz Belediyesi Başkanlığı’na dilekçe verdi. 
“ÇOCUKLARIN GELECEĞİ KARARTILIYOR”

Dilekçelerin belediye başkanlığına sunumundan önce belediye önünde kısa bir açıklama yağan Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy, işten çıkartılmaların haksız ve hukuksuz olduğunu söyledi. Belediyeye kayyum atandıktan sonra işçilerin hiçbir gerekçe gösterilmeden, işten atıldığını ve açığa alındığını dile getiren Göksoy, “Bugünler geçecek, hepimiz işimizin başına döneceğiz ama yapılan uygulamanın haksız bir uygulama olduğunu, kayyumun seçilmiş iradeye darbe olduğunu da defalarca söyledik, yine söylüyoruz. Zaten kayyumun gerekçesi budur. İşçileri emekçileri sindirerek, sosyal cinayet işliyorlar. İnsanların işinden, aşından edilmesi çocuklarının geleceğinin karartılması demektir. Biz DİSK olarak buna karşı duyduk duymaya devam edeceğiz” dedi.
Açıklamanın ardından işten çıkartılan memur ve işçiler belediye başkanlığına itiraz dilekçelerini sundu.  

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA