“HERKES İÇİN ‘HAYIR’ DİYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HERKES İÇİN ‘HAYIR’ DİYORUZ”


 

HDP İl Örgütü “Hayır” kampanyasının startını verdiğini açıkladı. Açıklamada, “‘Hayır’, sen ben değil; biz demektir. Bizler, herkes için ‘Hayır’ diyoruz” ifadelerine yer verildi.

 SONER AYDIN

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü, HDP Milletvekili İbrahim Ayhan'ın katılımıyla düzenlediği basın toplantısında "Hayır" kampanyasının startını verdiklerini açıkladı. İl örgütü adına açıklama yapan Sevgi Aktaş, ev ev, sokak sokak dolaşarak “Hayır”ı anlatacaklarını söyledi. Aktaş, söz konusu değişiklik ile yasama, yürütme ve yargı erkleri arasındaki kuvvetler ayrılığının ortadan kalkacağı savunuldu.
 “‘HAYIR’, BARIŞIN YOLUNU AÇACAK OLAN ANAHTARDIR”

“Hayır”ın kötü gidişatı durduracak tek güç olduğunu dile getiren Aktaş, “ ‘Hayır’, barışın yolunu açacak olan anahtardır. ‘Hayır’, iktidarlara karşı halk var demektir. ‘Hayır’, emeğin hakkını kazanmaktır. ‘Hayır’,  kadın özgürlüğü mücadelesini büyütmektir. ‘Hayır’, sen ben değil; biz demektir. Bizler, herkes için ‘Hayır’ diyoruz. Türkiye’de demokrasiye, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne inanan tüm kesimlere çağrımızdır; ‘tek adam yönetimine mecbur değiliz. Kendi gelecekleri için ülkeyi demokrasi dışı yollara sürükleyenlerden çok daha güçlüyüz. Ülkemiz için, halklarımız için, özgür demokratik bir yaşam için ‘Hayır’ diyoruz” dedi.
“MUTLAKA VE MUTLAKA KAZANACAĞIZ”
Kentte bir dizi temaslarda bulunmak ve “Hayır” kampanyasının startına destek vermek üzere Mersin’e gelen HDP’li Milletvekili Ayhan, Türkiye’nin büyük bir darbe sürecinden geçtiğini öne sürdü. Türkiye’deki tüm demokratik kesimlerin büyük bir saldırı altında olduğunu savunan Ayhan, Türkiye’nin Cumhuriyeti tarihi boyunca görülmemiş bir krizden geçtiğini söyledi. Demokratik kesimlerin geçmişte de benzer saldırılarla karşı karşıya kaldığını sözlerine ekleyen Ayhan, “Asla ve asla zalimin karşısında boyu eğmedik, teslim olmadık, savunmuş olduğumuz değerleri her türlü bedeli ödeyerek savunmaya devam ettik. Halkımızın 16 Nisan’da en güzel cevabı vereceğine inanıyorum. Mutlaka ve mutlaka kazanacağız” şeklinde belirtti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA