“BEN DE ÇOK GÜZEL ATILDIM!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BEN DE ÇOK GÜZEL ATILDIM!”


 

Mersin Üniversitesi’nde bir akademisyenin daha görevine son verildi. Yrd. Doç. Dr. Esra Ergüzeloğlu, üniversite ile ilişiğinin kesildiğini sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile duyurdu.

SONER AYDIN

Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) akademisyen kıyımı devam ediyor. “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza atan bir akademisyenler arasında yer alan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Esra Ergüzeloğlu da daha işinden oldu. Üniversite ile ilişiğinin kesildiğini rektörlük tarafından kendisine telefonla iletildiğini sosyal medya hesabı üzerinden açıklayan Yrd. Doç. Dr. Ergüzeloğlu, “Ve absürt tiyatroda FİNAL: Yalnız ben de çok güzel atıldım sevgili hocalarım” diyerek uygulamaya tepki gösterdi. 

“FİNAL SAHNESİNİ HEYECANLA BEKLİYORUM”
Üniversite ile ilişiğinin kesilmesi için gerekçe üretilmeye çalışıldığını belirten Yrd. Doç. Dr. Ergüzeloğlu sosyal medya hesabı Facebook üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Dosya savaşında son perde: Geçen hafta akademik performansımı OLUMLU olarak değerlendiren jüri raporlarının Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığınca (ki Rektör Yardımcısı Hakan Arslan tarafından yönetilmektedir) hatalı bulunması, hazırladığım dosyalarda düzeltme istenmesi, düzelttiğim dosyaların 'dekan vekil yardımcısı' tarafından ısrarla geri iade edilmesi konusunu yazmıştım. Dosyamdan çıkarmamı istedikleri çalışmaları çıkarmamakta direttim. Düzeltilmiş yeni dosyada eskisine göre bir kaç küçük yer değişikliği ve eklemeyi unuttuğum bir kaç puan daha eklenmiş oldu. Yeniden üç kişilik bir jüri oluşturuldu. Bu yeni jüri üyeleri, teamüllere aykırı biçimde tamamen fakülte dışından başka üniversitelerden hocalardan oluştu. Jürideki isimler şu anda fakültemizde rektörlüğe en yakın duruş sergileyen dekan yardımcısı tarafından önerildi. Sonuç: Üç rapor da yeniden OLUMLU geldi. Raporlar Fakülte Yönetim Kurulu'na girdi ve Rektörlüğe yeniden sunuldu. Bu Pazar yani 12 Şubat'ta görev sürem doluyor. FİNAL sahnesini heyecanla bekliyorum.”

“İSMİMİ O LİSTEDE GÖREMEDİĞİM İÇİN KENDİMDEN UTANDIM”
Daha önce hakkında soruşturma açılan Mersin Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ulaş Bayraktar da sosyal medya hesabı üzerinden yüzlerce akademisyenin KHK ile işten atılmasına tepkisini gösterdi. Doç. Dr. Bayraktar tepkisini, “Bu sabah onlarca arkadaşımın, yüzlerce meslektaşımın daha önce işinden olmuş on binlerce kamu personelinin arasına katılmış olduğunu öğrendiğimde duyduğum en yoğun hissiyat utançtı. Hala bir işim, unvanım olduğu için, onlarla aynı "suçu" işlediğim halde ismimi o listede göremediğim için kendimden utandım. Bu adaletsizliğe alet ve ortak olanlar adına utandım” diyerek dile getirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA