“KAYYUM KHK’YI FIRSATA ÇEVİRDİ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KAYYUM KHK’YI FIRSATA ÇEVİRDİ!”


 

Akdeniz Belediyesi’nde yaşanan işten atmalara tepki gösteren Göksoy, “Akdeniz Belediyesi kayyum yönetimi KHK’yı fırsata çevirerek DİSK üyesi 10 işçinin iş akdini askıya aldı” dedi.

SONER AYDIN

Mersin’de kayyum atanan Akdeniz Belediyesi’nde yaşanan işten atmalara tepkiler sürüyor. DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası ve KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen ortak bir açıklama yaparak, yaşanan işten atmaları protesto etti. Genel-İş Şube binasında gerçekleştirilen açıklamaya şube üyelerinin yanı sıra işten atılan emekçiler ve aileleri de katıldı. İşçiler adına konuşan Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy, işten atmaların kabul edilemez olduğunu söyledi.

“HAKKIMIZI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ”

Son yayımlanan 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Akdeniz Belediyesi 21, büyükşehir belediyesinde ise 2 Tüm Bel-Sen üyesinin açığa alındığını dile getiren Göksoy, “Akdeniz Belediyesi kayyum yönetimin de 669 sayılı KHK’nın 3. Maddesine sığınıp bunu fırsata çevirerek DİSK Genel-İş Sendikası üyesi olan 10 işçinin iş akdinin askıya aldı. Biz Genel-İş ve Tüm Bel-Sen sendikaları olarak haksız hukuksuz yere işçilerin işinin askıya alınmasını ve kamu emekçilerinin ihraç edilmesini protesto ederken, hukuk mücadelesi ile işe dönmeleri için demokratik tepkilerimize devam ederek, hakkımızı sonuna kadar arayacağız” dedi. 

“BORÇLARIN SORUMLUSU İŞÇİLER DEĞİL” 

Akdeniz Belediyesi’nde hizmet alanı göze alındığında işçi çıkartmak yerine daha fazla işçiye ihtiyaç olduğunu kaydeden Göksoy, “Akdeniz Belediyesi nüfusu, geniş, dağınık yerleşim merkezi ve 65 mahallesine hizmet alma isteği düşünüldüğünde bırakınız fazla işçiyi, temizlikte, park ve bahçelerde, fen işlerinde hizmet vermek için daha fazla işçiye ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Yine diyoruz ki; borçların sorumlusu işçiler değildir. Biz sendikalar olarak işçilerin ve emekçilerin işine, ekmeğine sahip çıkarak, açığa ve askıya alınmalarına son verilmesine, işinden edilen işçi ve emekçilerin işine geri dönmelerini istiyoruz. Biz sendikalar olarak bu antidemokratik uygulamalara karşı mücadelemizle kamuoyunu duyarlılığa, demokrasi güçlerini dayanışmaya çağırıyoruz ” diye konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA