“Mağduriyetler 2 milyona ulaştı” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Mağduriyetler 2 milyona ulaştı”


 

Eğitim-Sen Şube Başkanı Muşlu, OHAL kapsamında çıkartılan KHK’larla birlikte yaklaşık 2 milyon insanın mağduriyet yaşadığını söyledi.

SONER AYDIN

Son olarak 7 Şubat’ta OHAL kapmasında yayınlanan 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 2 bin 585’i Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB), 330’u yükseköğretim kurumlarından olmak üzere, toplam 4 bin 464 kamu personeli görevden alındı. KESK’e bağlı Eğitim-Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu, görevden almalara tepki gösterdi. Şube binasında görevden alınan öğretmenler ve çok sayıda STK temsilcisinin desteği ile gerçekleştirilen açıklama konuşan Muşlu,  FETÖ ile mücadele adı altında muhaliflerin tasfiye edildiğini öne sürdü. Özellikle KESK ve bağlı kurumu Eğitim-Sen’in işlevsiz hale getirildiğini dile getiren Muşlu, “Eğitim-Sen üyelerini ihraç ederek, Eğitim-Sen’i işlevsiz hale getiremezsiniz. KESK’i ve Eğitim-Sen’i tasfiye edebilmeniz için bütün okulları kapatmanız, bütün kamu kuruluşlarının kapısına kilit vurmanız gerekir. Kamuya hizmet eden alanlar olduğu müddetçe KESK vardır, Eğitim-Sen vardır, gece yarısı çıkartılan KHK’larla siz koca bir toplumsal hareketi tasfiye edemezsiniz. Bunu mevcut iktidar öyle ya da böyle öğrenecek, kavrayacak” diye konuştu.

“4 BİN EĞİTİMCİ GÖREVDEN ALINDI”

Mersin’de 48 öğretmenin KHK ile ihraç edildiğini dile getiren Muşlu, ülke çapında 611 Eğitim-Sen üyesinin görevden alındığını söyledi. Görevden almaların siyasi bir karar olduğunu savunan Muşlu, “Eğitim emekçileri ne ile suçlandıklarını bilmeden ve savunma hakkı bile tanınmadan kamu görevlerinden ihraç edilmiştir. İhraç edilenler arasında Eğitim-Sen Genel Sekreteri Mesut Fırat başta olmak üzere, çeşitli şubelerimizden yönetici ve üyelerimizin bulunması örgütlü mücadelemize yönelik özel bir tasfiye girişimi olarak dikkat çekmektedir” diye konuştu.

“YARGISIZ İNFAZ YAPILIYOR”

OHAL kapsamında çıkartılan KHK’larla yaklaşık 2 milyon insanın mağduriyet yaşadığını dile getiren Muşlu, “Hükümetin ve kamu yöneticilerinin kendilerini yargının yerine koyarak ‘yargısız infaz’ yapmaları sonucunda kamu görevinden ihraç edilen ve açığa alınanlarla birlikte doğrudan ya da dolaylı olarak mağdur olanların sayısı 2 milyona yaklaşmıştır. Dolayısıyla iktidar eliyle kamuda gerçekleştirilen tarihin en kitlesel tasfiye hareketi sadece ihraç edilen kamu emekçilerini değil, tüm toplum kesimlerini yakından ilgilendirmektedir. Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğini karartmaya çalışan darbeci zihniyete karşı olan herkesi yaşanan zulme sessiz ve tepkisiz kalmamaya davet ediyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA