Çocukların yeri sokak değil! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çocukların yeri sokak değil!


 

Sosyal Politikalar Mersin İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Hakları Mersin Çocuk Komitesi, vatandaşları, sokakta çalışan ve dilenen çocuklara para verilmemesi konusunda uyarıyor.

Çocuk Hakları İl Koordinatörü Mustafa Sarı, çocukları sokağın riskinden korumak için mobil ekiplerin sokak çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirterek, yapılan bu gayretlerle sokakta çalışan, dilenen ve cam silen çocuk sayısında önemli ölçüde azalma olduğunu kaydetti. Amaçlarının bu sorunu tamamen çözmek olduğunu söyleyen Sarı, "Çocuklardan yapılan alış veriş, onlara yardım değil tam aksine çocukları sokağa bağımlı hale getirmektir" dedi.

Bu konuda kamuoyu duyarlılığını artırmak amacıyla bu güne kadar 200 raket afiş, 100 pankart ve 100 bin karton simitlerle vatandaşları uyardıklarını ifade eden Sarı, çocukların okullarına devam etmesi için devletin her türlü yardım ve desteği sağladığını, yoksulluğun dilenmek için mazeret olmadığını bir kez daha vurguladı. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA